REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Treneris J. Plaza: krepšininkas, kuris bus neskaitęs mano knygos, „Žalgiryje“ nežais

Atvirai apie tai, kaip buvo sunku rašyti moters akimis

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo trenerio Joano Plazos knygos „Andželinos paklodės“ pristatyme netilpo visi norintys. Gerbėjus viliojo tiek griežtumu garsėjantis katalonas, tiek į knygos pristatymą atvykę krepšininkai Paulius Jankūnas, Tadas Klimavičius ir Mindaugas Kuzminskas.

REKLAMA
REKLAMA

Per knygos pristatymą J. Plaza atvirai pasakojo apie tai, kad į gyvenimą žvelgti moters akimis jam buvo itin sunku. Garsus krepšinio treneris pripažino, kad kiekvieną parašytą skyrių skaičiusi žmona jį iš pradžių vadino bepročiu, tačiau pamačiusi galutinį knygos variantą, moteris pakeitė nuomonę.

REKLAMA

Treneris juokavo, kad tas, kuris nebus skaitęs jo knygos, negalės žaisti „Žalgiryje“. Vėliau kiek surimtėjęs J. Plaza pridūrė, kad pirmieji knygos puslapiai buvo parašyta prieš 12-13 metų.

„Pradėjęs rašyti tikrai nesitikėjau, kad iš viso kas nors pavyks. Knyga buvo rašoma keliems draugams ir artimiems žmonėms. Tačiau dabar, kai matau rezultatą – net sunku tuo patikėti. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad ši knyga bus išleista net trimis kalbomis (ispanų, katalonų ir lietuvių)“, - džiaugėsi J. Plaza.

REKLAMA
REKLAMA

Nors knygos pristatyme buvo akcentuojama, kad ji skirta moterims, tačiau garsus krepšinio treneris užtikrino, jog joje atrasti save gali kiekvienas.

„Suprantu, kad vyrui yra pavojinga kalbėti moters balsu. Mes juk negalime būti tokie jautrūs, kaip moterys. Tikriausiai perskaitę knygą žmonės pastebės daug klaidų (mąstymo ir logikos), tačiau niekas nėra nuo to apsaugotas“, - pabrėžė „Žalgirio“ dirigentas.

Paklaustas, kodėl nepasirinko lengviausio kelio ir neparašė knygos apie krepšinį, J. Plaza teigė, kad rašydamas šį romaną jis galėjo pabėgti nuo visų problemų ar blogų nuotaikų: „Toks žanras man buvo artimesnis, todėl pasirinkau žengti šiuo keliu.“

Knyga „Andželinos paklodės“ – tai jaudinantis ir atviras pasakojimas apie sėkmingai dirbančią, šeimą sukūrusią ir du vaikus auginančią keturiasdešimtmetę Juliją, jos kasdienybę, kurią sujaukia lemtinga tolimais prisiminimais virtusių ir vėl atgijusių svajonių galia, privertusi iš naujo pasirinkti gyvenimo kryptį ir būdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų