• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis tvirtina, kad įgyvendinus teismų reformą, kurią tikimasi užbaigti vėliausiai 2015 metais, ir atitinkamai pataisius įstatymus, atsiras galimybė ne tik tolygiau paskirstyti teisėjų krūvius, bet ir paspartinti bylų nagrinėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

,,Teisėjų krūviai dideli, bet turbūt su teismų reforma pavyks tuos krūvius proporcingiau paskirstyti“, - aiškino J. Bernatonis. Jis taip pat aiškino, kad siekiama supaprastinti kodeksų nuostatas, kurios yra gana sudėtingos lyginant su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis, o pritarus siūlymams kad maksimali pertrauka tarp teismo posėdžių būtų vienas mėnuo, paspartės bylų nagrinėjimas.

REKLAMA

,,To reikia, kad bylos nebūtų vilkinamos, kad būtų nagrinėjimas spartesnis, nes žmonės nepatenkinti, kad ilgai nagrinėjamos bylos. Todėl artimiausiu metu bus sudaryti priežiūros komitetai kodeksams – baudžiamajam, baudžiamojo proceso, Civilinio proceso, Civiliniam kodeksui. Visos pataisos bus peržiūrimos šiuose komitetuose. Siekiama paprastinti, ypač Budžiamojo proceso kodeksą, kadangi jis yra ganėtinai sudėtingas, lyginant su kitomis ES valstybėmis“, - pirmadienį žurnalistams sakė J. Bernatonis.

Baudžiamojo proceso kodekso pataisos, kurios leistų paspartinti baudžiamųjų bylų nagrinėjimą teismuose, parengtos ir pateiktos Seimui Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva. Šalies vadovė taip pat siūlo įstatymais numatyti, kad maksimali pertrauka tarp teismo posėdžių būtų vienas mėnuo, o ilgesnės pertraukos galėtų būti daromos tik išimtiniais atvejais. Tokia teisinė praktika esą taikoma ir kitose Europos šalyse. Prezidentė taip pat siūlo supaprastinti ir paspartinti bylų nagrinėjimą, kai kaltininkai prisipažįsta ir visi proceso dalyviai sutinka netirti įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų