REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patriotų būryje – ir olimpinės čempionės šeima

Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė internete pasveikino visus su Lietuvos valstybės atkūrimo diena, o jos šeima Vasario 16-ąją paminėjo Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Jau 9 val. ryto Lietuvos laiku olimpinė čempionė Rūta Meilutytė savo feisbuko paskyroje pasveikino visus su Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Taip Didžiojoje Britanijoje gyvenanti 15-metė plaukikė dar kartą parodė, kad Lietuva ir jos šventės jai svarbios.

REKLAMA

Į kalbas, jog ji gali pakeisti pilietybę ir atstovauti Jungtinei Karalystei, olimpinė ir pasaulio čempionė ne kartą yra atsikirtusi, jog ji yra lietuvė ir net negalvoja tapti kitos šalies piliete. Beveik visada britų žurnalistai pristato Rūtą, kaip didelę Lietuvos patriotę.

Vasario 16-osios neliko nepaminėjusi ir R. Meilutytės šeima. Plaukikės tėvas Saulius Meilutis ir močiutė buvo tarp Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos organizuotų šventinių eitynių dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

Į eitynes susirinko per 500 žmonių, nešinų trispalvėmis, tautos patriarchų bei didvyrių portretais.

Be tautinio jaunimo eitynėmis vasario 16-ą minėjo ir nemažai vyresnių žmonių dalyvavo. Tarp jų keli Lietuvos seimo nariai, kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signatarai, kunigas, buvęs antisovietinis disidentas Robertas Grigas.

Tiesa šios eitynės ne visų buvo įvertintos vienareikšmiškai. Radikalios kairiosios organizacijos žygeivius vadino fašistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų