REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip atrodyti 10 metų jaunesnei?

Kaip atrodyti jauniau? Šis klausimas aktualus ir trisdešimtmetėms, ir toms, kurios jau senokai peržengė rimto jubiliejaus slenkstį. Dauguma stilistų pasakytų: pajaunėti 5–10 metų galima akimirksniu. Svarbiausia – žinoti, kokius rūbus, aksesuarus ir makiažą pasirinkti.

Kaip atrodyti jauniau? Šis klausimas aktualus ir trisdešimtmetėms, ir toms, kurios jau senokai peržengė rimto jubiliejaus slenkstį. Dauguma stilistų pasakytų: pajaunėti 5–10 metų galima akimirksniu. Svarbiausia – žinoti, kokius rūbus, aksesuarus ir makiažą pasirinkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laura Mureikaitė

Stilius – jūsų koziris

Kai kuriose šalyse apie vyresnes moteris sakoma: elegantiško amžiaus dama. Būtent žodis, „elegancija“, „originalumas“ turėtų tapti jūsų kelrode žvaigžde žengiant į brandų amžių. Nesenstantis klasikinis stilius, pagyvintas viena kita nedidele žaisminga detale, įdomaus silueto drabužiai kiekvienais metais taps vis aktualesni ir neleis pasiklysti mados džiunglėse.

REKLAMA

Tiesa, klasikinis – nėra nuobodus, nes būtent nuspėjamas stilius sendina. Kad ir baltos palaidinės ir juodo sijono derinys: viena vertus, klasika, bet kita vertus – seniai prarado žavesį. Sukeitus spalvas vietomis – vietoje juodo sijono užsisegus baltą ir prie jo priderinus juodą palaidinę įvaizdis iš esmės pasikeistų. Atsiminkite: mažiau yra geriau. Minimalizmas jaunina, o detalių ir aksesuarų gausa, sudėtingas stilius, spalvų perteklius – sendina.

REKLAMA
REKLAMA

Drabužių siluetas: ne tik slėpkite, bet ir parodykite

Kad ir kokie populiarūs būtų daugiasluoksniai drabužiai, jie moteriai nesunkiai prideda keletą metų. Suknelė, švarkas, diržas, pečius gobiantis masyvus šalis – net ir pati gražiausia figūra su tokia amunicija atrodys beformė. Norėdama atrodyti jauniau, pirmenybę teikite apdarams, kurie aiškiai apibrėžia siluetą. Atsisakykite labai plačių, masyvių drabužių, rinkitės dailiai krentančius, prigludusius (būtent prigludusius, o ne aptemptus). Prieš įsigydama naują drabužį atidžiai apžiūrėkite save veidrodyje ir įsitikinkite, kad jis idealiai tinka jūsų figūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raukiniai, gausios klostės, stambus mezgimo raštas, pynės – taip pat ne jums. Rinkitės aukso viduriuką: drabužius, su kuriais atrodote pasitempusi, tvarkinga, o ne apsmukusi ir nerūpestinga. Atsargiai ir su maksi, ir su mini ilgiu. Pirmasis gali jus sendinti, antrasis – atrodyti vulgariai. Idealus ilgis – iki kelių, arba, priklausomai nuo figūros, per plaštaką aukščiau ar žemiau.

Spalva – ne tik juoda!

Vis dar populiari nuomonė, kad juoda spalva labiausiai lieknina ir atrodo elegantiškai. Iš dalies taip ir yra, bet pamirštama, kad juoda spalva daugumą moterų sendina: vienas 5, kitas net 10 metų. Jei norite atrodyti liekna ir elegantiška, būtinai pagyvinkite tamsius rūbus šviesiais, ryškiais aksesuarais. Jei jūsų kasdienis apdaras – dalykinis tamsus kostiumėlis, derinkite jį su šviesia palaidine, ryškiaspalve skarele. Prie prabangios juodos suknelės juoskitės ryškiaspalvį diržą, pasipuoškite auskarais, koljė. Galite užsimesti ir bolero tipo švarkelį, šilkinį šalį ir pan. Tamsias spalvas derinkite su pasteliniais tonais – jie suteikia veidui dailią, švelnią spalvą. Išsiilgusioms prabangos verta rinktis kilmingus brangakmenių atspalvius – rubino, safyro, ametisto.

REKLAMA

Jei tokie variantai jums atrodo pernelyg nuobodūs – rinkitės kitus spalvų derinius. Pavyzdžiui, jauninančia laikoma violetinė spalva, o žydra efektyviai nukreipia dėmesį nuo raukšlelių.

Pasak kai kurių stilistų, kuo vyresnė moteris, tuo šviesesnis turėtų būti jos garderobas. Dar vienas svarbus niuansas: jei norite atrodyti jauniau, stenkitės rinktis vieno tono rūbus. Raštai, ornamentai, gausios puošybos detalės išskaido figūrą, ji praranda vientisumą ir grakštumą.

Audiniai: lengva, lengviau, lengviausia

Verčiau atsisakykite sunkių, grubių audinių – jie sendina, be to, siluetas atrodo stambesnis. Dažniau rinkitės iš lengvų, „lekiančių“ audinių pasiūtus drabužius – jie puikiai pabrėžia figūrą, suteikia įvaizdžiui gaivumo. Permatoma medžiaga gali tapti naujuoju jūsų atradimu: gundantys audinio įsiuvai suteiks apdarams žavesio, intrigos ir padės subtiliai užmaskuoti kai kuriuos figūros trūkumus.

REKLAMA

Džinsai – tai, ką privalote turėti

Be abejo, džinsai – puiki garderobo detalė toms, kurios nori atrodyti jaunatviškai. Ne veltui jie tokie populiarūs. Tiesa, brandaus amžiaus geriau atsisakyti ypač madingų džinsinių rūbų – plėšytų, ekstremaliai margintų, puoštų akutėmis, aplikacijomis. Rinkitės klasikinius, jūsų figūrai tinkančius modelius. Svarbiausia – nevilkėkite patrumpintų kelnių. Toks ilgis iškraipo net dailiausią figūrą, o jei norite užmaskuoti savo trūkumus ir neatrodyti juokingai – verčiau nerizikuokite. Metus puikiai paslepia pusiau prigludę džinsiniai švarkeliai, liemenės: jie dailiai įrėmina figūrą, lieknina. Tačiau venkite juos derinti prie tokios pat spalvos sijono ar kelnių – atrodysite ne elegantiška, o tarsi apsirengusi darbininko kostiumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aksesuarai: atgal į prabangą

Paplitusi vidutinio amžiaus moterų klaida – papuošalų perteklius. Kai kurioms atrodo, kad gausybė karolių, grandinėlių, segių ir pakabučių jas jaunina. Deja, iš tikrųjų taip visai lengva atsidurti ties beskonybės riba. Jei jums patinka papuošalai – rinkitės brangiųjų metalų ir akmenų juvelyrinius gaminius. Be to, atsiminkite, kad apie gerą skonį sufleruoja minimalus papuošalų kiekis. Atkreipkite dėmesį į autorinius darbus, pvz., iš sidabro. Jie gali būti labai stilingi ir itin efektingai pabrėžti subtilias įvaizdžio natas.

REKLAMA

Dideli, stambūs vadinamieji kokteiliniai žiedai – tai aksesuaras, kuris jums suteiks išskirtinumo. Būtent jie tinka brandžioms moterims, o jaunutės atrodo nevykusiai. Pasinaudokite šiuo privalumu! Vulgari bižuterija, plastikiniai aksesuarai, kuriuos dievina jaunimas, vyresnio amžiaus moters anaiptol nejaunina – jie atrodo pigiai ir juokingai.

Batai: jokio kompromiso!

Sunkūs, masyvūs batai, bateliai žema, plačia pakulne, suteikia solidumo ir... „priskaičiuoja“ papildomų metų. Jei norite atrodyti jauniau, turėtumėte rinktis batelius elegantišku plonu kulniuku. Ir – jokių kompromisų: netinkamai parinkti bateliai užgoš visas jūsų pastangas atrodyti jauniau. Taigi, turėtumėte rinktis siaurus kulniukus, madingas detales (dirželius, sagtis, drąsias spalvas). Visa tai suteiks jaunatviškumo ir veržlumo.

REKLAMA

Pasinaudokite apatiniais drabužiais

Apatiniai rūbai gali padėti formuoti figūrą. Liemenėlė – ne tik prilaikanti, bet ir pakelianti krūtinę, suteikianti dailią formą, pėdkelnės – aptempiančios kojas ir liekninančios juosmenį, kelnaitės – dailiai formuojančios užpakaliuką. Rinkitės pagal savo poreikius. Svarbiausia – atidžiai apžiūrėkite save veidrodyje, ar pro drabužius nesimato apatinių kontūrų.

Kraštutinumai sendina

Jaunystė – savęs ieškojimo ir pažinimo laikotarpis. Todėl šiuo periodu net kai kurios stiliaus klaidos atrodo žaviai: natūralu, kad jaunas žmogus drąsiau eksperimentuoja, bando, kas labiausiai tinka ir atitinka vidinį pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brandaus amžiaus tokie eksperimentai atrodo kvailai. Todėl, jei jau įžengėte į ketvirtą dešimtį, venkite ypač modernaus stiliaus: tai jūsų neatjaunins, veikiau rėksmingai disonuos su tikruoju amžiumi.

Jauskite ryšį su vidiniu pasauliu, išmokite aksesuarais ir apranga pabrėžti minčių, jausmų ir patirties žavesį.

Jaunesnis veidas

Jaunoms merginoms dažnai sakoma: nesidažyk per daug, tai sendina. Bet vyresnės moterys neretai šį principą pamiršta. Per ryškus makiažas iš tiesų sendina, nepriklausomai nuo to, ar jums – 20, ar 60. Išmokite pasidaryti natūralų makiažą – išmokite keletą triukų, tinkančių būtent jums, kad norimo efekto pasiektumėte vos keliais „potepiais“. Štai keletas taisyklių, kaip pasidaryti jauninantį makiažą:

REKLAMA

• Naudokite lengvos konsistencijos toninį kremą, nes tirštas tik dar labiau išryškins raukšleles. • Venkite bronzantų, savaiminio įdegio kremų, o jei vis dėlto be jų neišsiverčiate – rinkitės odos spalvai artimą toną. • Akių šešėliai – šviesių, pastelinių spalvų, pageidautina – su perlamutriniu atspalviu. Šviesą atspindinčios dalelės vizualiai pajaunina odą aplink akis. • Itin kruopščiai prižiūrėkite antakius: jie turėtų būti idealios formos, pakankamai tankūs, jokiu būdu ne išpiešti. • Ne paslaptis, kad aplink lūpas su amžiumi atsiranda raukšlelių. Todėl sulaukus solidaus amžiaus tamsius lūpų dažus geriau pamirškite – naudokite lūpų blizgį, natūralių (bet ne pernelyg blankių!) spalvų dažus.

REKLAMA

Plaukai

• Rinkitės keliais tonais šviesesnius atspalvius, nei jūsų natūrali plaukų spalva, ir venkite tamsesnių. • Plaukų sušukavimas turėtų būti kuo natūralesnis. Fiksavimo priemonių perteklius, dirbtinės garbanos ar perdėtai sušiaušti plaukai atrodys karikatūriškai. • Kirpčiukai – jūsų draugai. Jie ne tik efektingai pajaunina veidą, bet ir padeda paslėpti kaktos raukšleles. Svarbiausia – pasirinkite idealiai jūsų veido formai tinkančią kirpčiukų liniją.

Kas dar padeda paslėpti amžių?

Teigiamos emocijos. Visada malonesnį įspūdį palieka džiugi, besišypsanti moteris, o ne pikta paniurėlė.

REKLAMA
REKLAMA

Aktyvumas. Nuostabu, jei turite mėgstamą hobį, veiklą, kurią dievinate, renkatės pasivaikščiojimus, darbus gryname ore, esate ne pasyvi gyvenimo stebėtoja, o aktyvi dalyvė.

Eisena. Lengva, energinga eisena akimirksniu sumažina moters amžių. Todėl jei vis dar į pasaulį žengiate neryžtingai – pats laikas išmokti

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų