REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius nevertina užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus padaryto pareiškimo, kuriuo jis atsiprašė Lenkijos, tačiau klausimas dėl pavardžių rašymo buvo išspręstas skubotai.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš ministro atsiprašymo vertinti nenorėčiau, ir jisai, manau, žmogiškąja prasme atsiprašymą išreiškė", - antradienį interviu LRT radijui sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Kita vertus, Premjeras pripažino, kad dėl pavardžių rašymo buvo paskubėta.

"Bet, aš manau, kad šitas klausimas, kai jis buvo diskutuojamas Seime, jisai labai greitai buvo įtrauktas į darbotvarkę, nebuvo išdiskutuota politiniame lygyje nei valdančiojoje daugumoje, nei opozicijoje ir mes iš esmės vadovavomės Teisės departamento Seime pateiktomis išvadomis, o tos išvados buvo pateiktos su tam tikromis abejonėmis, kad tas įstatymo projektas prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Tai, manau, ir dėl tos priežasties jis ir nebuvo priimtas", - kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitą savaitę į Lenkiją atvykęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius interviu laikraščiui "Rzeczpospolita" atsiprašė už savo kolegas, kurie prieš beveik trejus metus per paskutinį prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) vizitą nepritarė kompromisiniam lenkų mažumos atžvilgiu įstatymui dėl pavardžių rašymo, primena ELTA.

Komentuodamas tuometį Lietuvos Seimo sprendimą dėl pavardžių rašymo L. Linkevičius pareiškė, jog "tai - didelė gėda".

"Prezidentas L. Kačynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Nemalonu, kad tai atsitiko per jo vizitą. Aš tada nebuvau deputatas, bet norėčiau už tai atsiprašyti. Tas balsavimas parodė, kokios sudėtingos šios problemos", - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot L. Linkevičiaus, reikalingos derybos, reikalingas abipusis pasitikėjimas.

Iš Lenkijos grįžęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius mano, jog šio darbo vizito metu buvo nuspaustas Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių "perkrovimo" mygtukas. Savo atsiprašymą dėl 2010-aisiais Seimo nepatvirtinto įstatymo, pagal kurį būtų leista asmenvardžius rašyti originalo kalbos rašmenimis, diplomatijos vadovas laiko mandagumo gestu.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas nevertina užsienio reikalų ministro pareiškimo,

"Aš negaliu komentuoti, detalių nežinau, pati negirdėjau konteksto, 26 valandas buvau kitame pasaulyje, todėl, kai grįšiu, ir žiūrėsime situaciją", - žurnalistams penktadienį Briuselyje, kur dalyvavo Europos Vadovų Taryboje, sakė Lietuvos vadovė, klausiama, ar buvo teisingas užsienio reikalų ministro sprendimas atsiprašyti Lenkijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų