REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį prie Seimo mitingavo apie 100 žmonių, protestavusių prieš aukštas šilumos kainas. Ir esą žlugdomą viešąjį sostinės viešąjį transportą.

REKLAMA
REKLAMA

Šildymo kainos viršijo visas įmanomas ribas. Sumokėjus už šilumą, daug kas nebeturi už ką pavalgyti, gydytis. Tai – nusikaltimas prieš Lietuvos žmones. Šildymo įmonės turi būti grąžintos valstybei. Būtina pašalinti šioje srityje visus tarpininkus, kurie išpučia kainas. Komunalinis ūkis negali būti privataus pasipelnijimo įrankis. Komunalinių paslaugų kainas turi reguliuoti valstybė.

REKLAMA

Užuot plėtojusi viešąjį transportą, Vilniaus valdžia ketina naikinti autobusų ir troleibusų maršrutus, kuriais naudojasi daugybė piliečių, ir įdiegti „greituosius autobusus“ bei mistinį „tramvajų“. Viešasis transportas turi tarnauti visuomenei, o ne tapti eksperimento auka“, - teigia mitingo organizatoriai savo atsišaukimuose.

Mitingą organizavo Viešojo transporto nepriklausoma darbuotojų profesinė sąjunga, Judėjimas „Vytis“, bolševikinių pažiūrų radikalo Algirdo Paleckio vadovaujamas Socialistinis Liaudies Frontas ir organizacija pasivadinusi Lietuvos Santaros Sąjunga.  

REKLAMA
REKLAMA

Renginiui "pirmininkavo" A. Paleckis, o jo dalyviai vienas kitą agitavo rinkti parašus prieš svarbių troleibusų maršrutų uždarymą ir kitus sostinės valdžios sprendimus.

Viešojo transporto profsąjungos pirmininkė Danuta Chlopova piktinosi, esą miesto valdžia ieškonaujų problemų, užuot sprendusi senas. „Artūras Zuokas vis užsakinėjo įvairias mokslines studijas, kokio viešojo transporto reikia Vilniui, kokios jo problemos, ar reikia tramvajaus ir taip toliau. Vien tik už paskutinę studiją sumokėjo 800 tūkst. litų. Tai už tų studijų kainas galima buvo ir visą troleibusų parką atnaujinti“, - sakė D. Khlopova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Varpeliu skambinęs vyriškis, vaikščiojęs nedidelės minios priešakyje, sakė: „Jūs ne mane fotografuokite, o ten (rodydamas pirštu į A. Paleckio pusę, - balsas.lt), o tai paskui apipilsite purvais ir parašysite, kad už socializmą nuogu užpakaliu. Aš už socializmą, bet ne už tokį. Jei Dievas davė gyvybę, turi duoti ir duonai, ir šilumai."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų