REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzija ketvirtadienį tarptautinėje rinkoje pasiūlė ilgalaikių valstybės obligacijų už 7,98 mlrd. eurų. Apie tai praneša Prancūzijos ekonomikos ministerijos valdoma agentūra „Agence France-Tresor“ (AFT).

REKLAMA
REKLAMA

7 metų trukmės iždo vekselių buvo parduota už 1,77 mlrd. eurų. Jų pelningumas siekia 1,83 proc. 9 metų trukmės valstybinių obligacijų parduota už 3,02 mlrd. eurų, jų pelningumas išaugo nuo 1,72 proc. iki 2,30 proc. 14-os metų trukmės obligacijų rinkai pasiūlyta už 3,19 mlrd. eurų, o jų pelningumas išaugo nuo 2,56 proc. iki 2,58 proc.

REKLAMA

AFT atstovai pabrėžė, kad visų šių obligacijų paklausa buvo didesnė, nei tikėtasi. Prancūzijos ekonomikos ministerijos atstovai teigė, kad iš šių vertybinių popierių šalis galės pritraukti iki 8 mlrd. kreditų.

2012 metais Prancūzijos skolinimosi reitingą vienu punktu sumažino dvi pasaulinės reitingų agentūros - „Standard and Poor's“ ir „Moody's Investors Service“. Analogišką sprendimą greitai gali priimti ir agentūra „Fitch Ratings“, kuri jau anksčiau išsakė negatyvias Prancūzijos reitingo prognozes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų