REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijui Dragiui (Mario Draghi) Italijos centrinio banko inspektoriai pranešė apie banko "Monte dei Paschi" kilusias abejones, tačiau nedaug galėjo kontroliuoti skandalingai pagarsėjusį paskolų teikėją. Tokia kontrolė buvo pavadinta "neefektyvia priežiūra", praneša naujienų agentūra "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Korupcijos ir išvestinių finansinių priemonių skandalui sukrėtus banką "Monte dei Paschi" buvo pareikšti priekaištai dabartiniam Europos centrinio banko (ECB) valdytojui M. Dragiui, kuris 2006-2011 metais vadovavo Italijos centriniam bankui.

REKLAMA

Italijos bankas (BOI) sako, kad padarė viską, kas buvo jo galioje, kad prižiūrėtų "Monte Paschi". Buvo bandoma priversti jį pritraukti naują kapitalą ir taikyti jo vadovams, kurie atsistatydino praėjusiais metais, spaudimą.

Praėjusį mėnesį BOI inspektorių taryba patvirtino, kad, norint Sienos bankui sutvirtinti savo kapitalą, prireiks 3,9 mlrd. eurų valstybės paskolų.

BOI, dabar vadovaujamas M. Dragio, aršiai kritikuojamas, kad per vėlai nutarė nubausti vadovus bei paviešino savo abejones dėl inspektorių pastebėtų netinkamų išvestinių finansinių priemonių sutarčių. Kritikos buvo sulaukta iš "Monte Paschi" akcininkų, indėlininkų ir politikų. Ją dar pakurstė nacionalinių rinkimų šį mėnesį kampanija bei kai kurie bankų ir reguliavimo ekspertai.

Tačiau BOI atstovas pabrėžė, kad sprendimas pradėti sankcijų procedūrą nepriklauso nuo BOI vadovo ir jo 5 valstybių vykdomosios valdybos. Jis priklauso tik nuo banko inspektorių ir mažesnių komitetų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų