REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„TechCrunch“ dienraštis, rašantis apie informacines technologijas, ketvirtadienį surengė jau šeštuosius kasmetinius apdovanojimus, kurių metu „Crunchie“ statulėlėmis buvo apdovanoti įtakingiausi IT pasaulio žmonės. Viso per vakarą buvo išdalyta 20 statulėlių, tačiau mes apžvelgsime tik keletą įdomiausių laureatų, kurie, mūsų manymu, yra verčiausi dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausia 2012 metų mobiliąja aplikacija buvo pripažinta „Google Maps“ programėlė, kuri atnaujinta gruodžio mėnesį su trenksmu grįžo į „iPhone“ telefonus. Iš kurių „Apple“ vadovai ją išmetė išleisdami „iOS 6“ operacinę sistemą ir savo kurtą žemėlapių programėlę. Žinoma, ši programėlė spindėjo ne tik „iOS“ telefonuose, bet ir įrenginiuose su „Android“ sistema, kurie vasarą sulaukė nemenko atnaujinimo. Juose „Google Maps“ buvo patobulinta 3D vaizdais ir „Street View“ pasivaikščiojimais po miestų gatves.

REKLAMA

Metų geriausiu kompanijos įkurėjų buvo pripažintas Kevinas Systromas, kuris sukūrė „Instagram“ aplikaciją, o gegužę ši jau turėjo per 50 milijonų vartotojų. Toks staigus augimas sugundė „Facebook“ įkurėją Marką Zuckerbergą ir šis už 1 milijardą dolerių įsigijo Kevino Systromo kompaniją.

Geriausiu generaliniu direktoriumi 2012-aisiais buvo išrinktas jau minėtas Markas Zuckerbergas. Sukūręs „Facebook“ studentų bendrabučio kambaryje, šiandien šis jaunas verslininkas turi daugiau nei milijardą klientų – sistemos vartotojų. Tačiau apdovanotas Markas buvo ne vien už savo kompanijos dydį, bet ir už tai, kad vos per kelis metus iš esmės pakeitė žmonių informacijos dalyjimosi įpročius ir tapo IT pasaulio ikona.

REKLAMA
REKLAMA

„Crunchie“ apdovanojimas buvo įteiktas ir „Metų angelui“, juo tapo Chrisas Dixonas, kuris per savo gyvenimą investavo į dugiau nei 50 startuolių, iš kurių žinomiausiais galima vadinti „Foursquare“, „Pinterest“, Kickstarter“, „Dropbox“ ir netgi „Skype“.

Renginio metu nepamiršti buvo ir patys startuoliai. Geriausiu tarptautiniu startuoliu buvo išrinkta „SoundCloud“ sistema, kuri yra tarsi muzikinis socialinis tinklapis. „SoundCloud“ sistemos kūrėjai pasauliui pristatė visiškai naują būdą dalytis muzika ir šiandien internetas be šios sistemos nebeįsivaizduojamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų