REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narė Neringa Venckienė siūlo panaikinti valstybės biudžeto asignavimus partijoms.

Jos nuomone, taip bus suvienodintos partijų galimybės dalyvauti rinkimuose bei taupomos valstybės biudžeto lėšos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatančias Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pataisas ji įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

REKLAMA

Parlamentarės manymu, šiuo metu partijos finansuojamos antidemokratiškai. "Valstybės dotacijos skiriamos tik toms partijoms, kurios surenka ne mažiau kaip 3 procentus rinkėjų balsų per paskutinius Seimo ir savivaldybių rinkimus. Pažymėtina, jog tokia taisyklė užkerta kelią naujai susikūrusioms partijoms lygiomis galimybėmis dalyvauti rinkimuose ir politinėse kampanijose, taip pažeidžiant esminį demokratijos principą ir proteguojant valdžioje jau esančias partijas. Esant tokiai situacijai, dotacijoms gauti reikalavimus atitinkančios partijos yra pranašesnės už naujai susikūrusias partijas, kurios negali sėkmingai konkuruoti ir vienodomis sąlygomis siekti valdyti valstybę",- sako įstatymo pataisų iniciatorė N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, 2012 metais politinėms partijoms buvo skirta 20 278 000 Lt. "Tais pačiais metais valstybės skola viršijo 50 mlrd. Lt, Lietuvoje buvo registruota daugiau nei 210 tūkst. bedarbių ir daugiau nei 220 tūkst. socialinės pašalpos gavėjų, todėl atsižvelgiant į susidariusią situaciją, Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo taikymas šiandienine redakcija prieštarauja teisingumo principui",- mano N. Venckienė, siūlanti panaikinti valstybės dotacijas partijoms.

Parlamentarės teigimu, priėmus jos siūlomas įstatymo pataisas, valstybės biudžete bus sutaupyta ženkli suma lėšų."Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, nuo 2000 iki 2012 metų politinėms partijoms buvo skirta jau 105 817 545 Lt, iš kurių net 20 278 000 Lt skirta per 2012 metus. Priėmus siūlomas pataisas, lėšas bus galima panaudoti tikslingiau",- sako N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų