REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Grupės „Sel“ koncertą reklamavusios, tačiau vėliau šokių muzikos festivalio „Pure Future White“ programą dėl virtinės problemų atšaukę organizatoriai iš Kauno vienam brangiausiai apmokamų šalies dainininkų Egidijui Dragūnui turės sumokėti tik daugiau kaip 5 tūkstančius litų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip trečiadienio pavakarę nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Šis teismas paskelbė, kad iš dalies patenkina E. Dragūno ieškinį ir iš renginį organizavusios kompanijos vadovo Mindaugo Jonaičio jam priteisia daugiau kaip 5 tūkstančių litų neturtinės žalos atlyginimą. Nors iš pradžių ieškovas pageidavo turtinę žalą įvertinti 100 tūkstančių litų, tačiau tokį brangų dainininko pageidavimą teismas atmetė.

REKLAMA

Praėjusių metų pavasarį „Sel“ lyderis kreipėsi į Vilniaus teismą dėl neva neteisėto svetimo vardo naudojimo ir klaidinamos reklamos.

E. Dragūnas pasijuto įžeistas, kai „Pure Future White“ organizatoriai savo kasmetės šokių muzikos fiestos reklamoje kurį laiką skelbė, kad, be užsienio atlikėjų, Kauno „Žalgirio“ arenos scenoje pasirodys ir grupė „Sel“.

Kadangi šis teismo sprendimas dar negalutinis – tiek ieškovai, tiek atsakovai jį dar galės skųsti apeliacine tvarka. Kad šia teise pasinaudos, atsakovas M. Jonaitis pareiškė iškart po teismo posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai mažas, bet laimėjimas. Labiausiai man gaila merginos, kuri ne tik mane įvėlė į šią teismo dvikovą su „Sel“. Juk buvo galima anksčiau pasakyti visą tiesą, kaip viskas išties vyko. Aš dėl to nepykstu, bet savęs juodinti neleisiu. Eilėje laukia dar keletas bylų dėl pernai neįvykusio renginio, tačiau visur aš laimėsiu, nes nemeluoju, sakau tiesą“, – po teismo kalbėjo M. Jonaitis.

Nuo 2005-ųjų didžiausius Lietuvoje šokių muzikos renginius organizuojantis kaunietis nenuleidžia rankų ir jau šiemet elektroninės muzikos mėgėjus žada pakviesti iškart į dvi nemažo atgarsio sulaukusias fiestas – gegužę Vilniuje vyksiančią „Pure Future White“ ir Trakų pilyje organizuojamą „Pure Future Trakai – 2013“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt su E. Dragūnu nepavyko susisiekti, kadangi, kaip jis skelbia savo „Facebook“ profilyje, nuo metų pradžios atostogauja prabangiuose Azijos kurortuose.

Balsas.lt primena, kad tai ne pirmas žinomų žmonių bandymas pralobti teismuose. Praėjusių metų balandį Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad Balsas.lt žurnalistas Dailius Dargis ir knygą „Tikroji Daktarų istorija“ išleidę leidėjai liūdnai pagarsėjusiai Kauno kriminalinio pasaulio legenda tituluojamo Henriko Daktaro šeimynai privalės sumokėti 6 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą. Dėl autorinių teisių pažeidimo ir neva neteisėto atvaizdo milžiniško populiarumo sulaukusioje knygoje teismui pretenzijas reiškę Daktarai iš pradžių knygos leidėjams buvo pateikę 100 tūkst. litų ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Tačiau jiems lengvai praturtėti taip pat nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų