REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Talino gyventojai nuo šių metų nemokamai važinėja viešuoju transportu. Tačiau tuo džiaugiasi ne visi estai, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Viena estė teigė, kad viešajame transporte labai padaugėjo benamių, neblaivių, asocialių asmenų, kurie važinėja, kad būtų šilčiau. Taip pat transportas dabar dažniau būna perpildytas, todėl neretai tenka laukti kito, tuštesnio, autobuso.

REKLAMA

Automobilių vairuotojai skundžiasi, kad sumažėjo juostų, kuriomis gali važinėti lengvieji automobiliai, ir padaugėjo mokamųjų mašinų aikštelių. Kai kurie miestiečiai mano, kad taip stengiamasi surinkti daugiau pinigų ir kompensuoti nemokamą viešąjį transportą.

Daugelis Talino gyventojų skundžiasi, kad dabar kiekvieną kartą įlipus į viešąjį transportą reikia pažymėti specialią žaliąją kortelę, kuri rodo, kad esi Talino gyventojas, kitaip gresia bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti taliniečiai atkreipia dėmesį, kad registruotiems gyventojams įsigyjant važiavimo viešuoju transportu kortelę ji susiejama su tapatybės dokumentu: pardavimo punktuose, nuskenuojamas jų tapatybės dokumentas (taip pat ir asmens kodas).

Valdžia aiškina, kad kortelės leidžia jiems matyti, kokiais maršrutais daugiausia važinėja žmonės, kad būtų galima optimizuoti viešojo transporto schemą.

Ne vienas talinietis taip pat reiškia nuostabą, kad nemokamo transporto sistema mieste buvo įvesta labai skubiai. Kalbama, kad tai tapo staigmena net su miesto transporto plėtra susijusiems valdininkams, pernai sužinojusiems apie valdžios planus.

Manoma, kad toks žingsnis galėjo būti skirtas rudenio mėnesį vyksiantiems vietos valdžios rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų