REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mergaitė, gimusi su krūtinės išorėje plakančia širdimi, po pirmųjų operacijų išleista namo su rožiniu apsauginiu skydeliu, kuris padeda apsaugoti gyvybiškai svarbų organą, informuoja „Dailymail.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų spalį gimusi Audrina Cardenas gimė su labia reta įgimta liga, vadinama ectopia cordis, reiškiančia, kad mergaitės širdis susiformavo krūtinės išorėje. Su šia liga gimsta tik vienas iš aštuonių milijonų kūdikių.

REKLAMA

Šią savaitę 3,5 mėnesių amžiaus mergytė su motina buvo išleistos iš Teksas‘o Vaikų ligoninės Houston‘e ir grįžo namo. Mergaitei buvo pagamintas specialus rožinis skydelis, kuris saugos mergaitės širdį jai augant.

Dabar Adrianos mama Ashley pagaliau gali šiek tiek nurimti ir atsipalaiduoti po visų ilgų mėnesių nuo tada, kai 16 nėštumo savaitę sužinojo apie vaiko ligą. Tuomet ji galėjo rinktis – pasidaryti abortą, laukti, kol vaisius mirs natūralia mirtimi, ar leisti gydytojams bandyti ją išgelbėti. Tyrimai prieš gimdymą parodė, kad net trečdalis mergytės širdies buvo krūtinės išorėje.

Spalio 15 d. gimusiai mergaitei kitą dieną buvo atlikta širdies ir plastinė operacija, kurios metu širdis buvo padengta raumenų ir odos sluoksniu.

Gydytojų manymu, mergaitei ateityje reiks daugiau operaciju, kad būtų panaikinta šios įgimtos ligos grėsmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų