REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muštynės – įprastas reiškinys ledo ritulio rungtynėse. Jungtinėse Amerikos Valstijose, „Wheeling Neylers“ ekipoje rungtyniaujantis Scottas Darlingas užpykęs ant teisėjo, kad šis įskaitė įvartį, pakėlė vartus ir sviedė juos į arbitrą. Vartininko veiksmai nenustebino ledo ritulio pasaulio – tai pasitaiko dažnai. Lenta.ru nusprendė priminti devynis beprotiškiausias vartininkų muštynes ir veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

1989 metais Filadelfijos „Flyers“ ekipos vartus saugojo Ronas Heckstollas. Rungtynėse tarp Filadelfijos ir Monrealio, R. Heckstollas sugalvojo atkeršyti varžovų gynėjui Chrisui Cellisui. Esą Monrealio komandos žaidėjas sutraumavo Rono ekipos draugą. „Flyers“ vartininkas atsistojo, pričiuožė prie Chriso ir pašokęs jam smarkiai trenkė. Teisėjams, žinoma, juos teko išskirti. Vartininkas buvo diskvalifikuotas dvylikai rungtynių. Po rungtynių Ronas teigė: „Man labai gaila, kad taip nutiko. Tačiau žvelgdamas į praeitį, galiu pasakyti, kad tuo metu tai buvo teisingiausia.“

REKLAMA

Skirtingai nei R. Heckstollas, Neilas Little‘as nežaidė aukščiausioje ledo ritulio lygoje – NHL. Jis atstovavo Filadelfijos dublerių komandą. Bet apie jį išgirdo pasaulis, kuomet rungtynėse su „Binghamton Senators“ prasidėjo muštynės, vartininkas negalėjo likti nuošalyje. N. Little‘as tiesiog atskrido į muštynių sūkurį.

2000 metais, Toronto „Maple Leafs“ vartininkas Curtis Josephas kaip ir įprasta nesutiko su arbitru, kad įvartis turėtų būti įskaitytas. Josephas nučiuožė link teisėjo ir netyčia parkrito, paskui save tempdamas ir teisėją. Po rungtynių arbitras apgynė ledo ritulininką, esą jis netyčia parkrito ir paskui save nusitempė jį. Josephas nebuvo nubaustas.

REKLAMA
REKLAMA

NHL rungtynėse dažnai muštynės vyksta tik tarp komandos vartininkų. Vienos jų – gerai prisimena Ray‘us Emery, kuris tuo metu gynė „Ottawa“ ekipos garbę. Mače prieš Buffalo „Sabers“ ekipą, R. Emery teko muštis su už save daug galingesniu Martinu Bironu. Atrodo, nieko čia keisto, tačiau visų muštynių metu Ray‘us visą laiką šypsojosi, nors ir liko be dantų.

2008 – 2009 metų sezone „besišypsantis“ R. Emery ir vėl pasižymėjo. Tik šį kartą į muštynes jis įsivėlė ne su ledo ritulininku, o su Jaroslavlio „Lokomotiv“ komandos gydytoju – Romanu Sokolovu. Šis sugalvojo pasiūlyti Ray‘ui užsidėti beisbolo kepuraitę vietoje šalmo. Atlantos ekipos vartininkas net nenusiėmęs pirštinių puolė Sokolovą ir pradėjo jį mušti. Komanda taip pat nusprendė nenubausti žaidėjo, kadangi pasak jų, medikas pats išprovokavo tokį veiksmą, o ir sezonas buvo dar tik įpusėjęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suomis Finnas Tuuka Raska atstovavo „Providence Bruins“ komandą. Po įskaityto įvarčio, jį ištiko isterijos priepuolis: iš pradžių lazda daužė vartų kampus, vėliau pradėjo „groti“ arenos šoniniais stiklais. O išeidamas iš aikštės nusiėmė pirštines ir jas su lazda sviedė tolyn. Šiuo metu suomis atstovauja „Boston“ ekipą ir yra laikomas vienas geriausių vartininkų pasaulyje.

Patrickas Roy buvo vienas geriausių vartininkų pasaulyje ir kaip įprasta – keistokas. Jis mėgdavo prieš rungtynes kalbėtis su vartų štangomis, niekada nekirsdavo vidurio linijos bei turėjo begalės daug prietarų. 1990 metais jis buvo įsipainiojęs į dvejas muštynes, kurios laikomos vienos įspūdingiausių per NHL istoriją. Įdomu tai, kad abejos vyko su tos pačios komandos – Detroito „Red Wings“ ekipos vartininkais.

Verta prisiminti ir rusų vartininkus. Pavyzdžiui, Mikhailą Biryukovą, kuris už praleistą įvartį kaltino savo komandos gynėją – Fedorą Malykhiną. Vartininkas užpuolė savo komandos draugą ir lazda jam trenkė per nugarą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų