REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Kazys Starkevičius sako, kad aplinkos ministro Valentino Mazuronio patvirtintos naujos sugriežtintos "Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles" tarp žvejų sukėlė sumaištį.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 13 d. įsigaliojusios taisyklės skelbia, kad "draudžiama žvejoti ant ledo, neturint priemonių, kurių pagalba būtų galimybės išlipti ant ledo įlūžus - dviejų sujungtų lanksčia jungtimi smaigų".

REKLAMA

"Šis taisyklių punktas sukėlė tikrą sumaištį tarp žvejų mėgėjų. Akimirksniu buvo iššluotos žvejybos įrankių parduotuvės, prekiavusios smaigais. Nors daugiausia buvo prekiaujama blogos kokybės kiniškais smaigais, tačiau ir tie per kelias dienas buvo išpirkti. Siūloma išeitis - smaigus pasigaminti patiems, tačiau ne kiekvienas žvejas mėgėjas tai sugebėtų padaryti", - sako K. Starkevičius.

Jam peršasi išvada, kad, priimant tokį svarbų Mėgėjų žvejybos taisyklių pakeitimą, iš anksto tam nebuvo pasiruošta, nepasirūpinta, kad būtų užsakyti didesni šių priemonių kiekiai.

REKLAMA
REKLAMA

"Nors dabar pats viduržiemis, ledo storis siekia 20-30 cm ir ant ledo žvejoti saugu, tačiau aplinkos apsaugos inspektoriai šį savaitgalį, sausio 26-27 dienomis, kartu su aplinkos ministru planuoja tikrinti, ar visi žvejai mėgėjai, žvejodami ant ledo, turi taip išgarsintas saugos priemones. Kai kurie inspektoriai aiškina, kad pradžioje žvejai, neturintys žvejybos vietoje smaigų, gal tik bus įspėti, tačiau, formaliai žiūrint, pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą, jeigu žvejys žvejybos vietoje neturės smaigo, jam numatytas arba įspėjimas, arba bauda nuo 25 iki 200 litų. Taigi sprendimas įspėti ar bausti žveją, neturintį smaigų, priklausys nuo aplinkos apsaugos inspektoriaus valios", - teigė K. Starkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiojantys teisės aktai išimčių dėl ledo storio nenumato, todėl kontrolė bus vykdoma taip, kaip parašyta taisyklėse.

"Tikėtina, kad dėl Aplinkos ministerijos darbuotojų nepasirengimo ir per daug skuboto anksčiau minėto Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių punkto taikymo, nenustačius pereinamojo laikotarpio, ne vienas žvejys jau šį savaitgalį gali būti nubaustas pinigine bauda", - teigė K. Starkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų