REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienio vakarą Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija tradiciniuose darbuotojų apdovanojimuose nominavo labiausiai nusipelniusius kolektyvo narius. „Bitinukai 2012“ apdovanojimuose paminėti visi kūrybiškiausi, darbščiausi ir labiausiai 2012-aisiais nusipelnę darbuotojai, kurie gavo ne tik unikalias statulėles, bet ir glėbius gėlių, audringus plojimus ir pačius gražiausius palinkėjimus.

Trečiadienio vakarą Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija tradiciniuose darbuotojų apdovanojimuose nominavo labiausiai nusipelniusius kolektyvo narius. „Bitinukai 2012“ apdovanojimuose paminėti visi kūrybiškiausi, darbščiausi ir labiausiai 2012-aisiais nusipelnę darbuotojai, kurie gavo ne tik unikalias statulėles, bet ir glėbius gėlių, audringus plojimus ir pačius gražiausius palinkėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Prasidėjus 2013-iesiems, jau dvyliktąjį kartą išrinkti profesionaliausi LRT darbuotojai, žurnalistai, laidų vedėjai ir sėkmingiausi projektai, už kuriuos savo balsą galėjo atiduoti kiekvienas norintis.

REKLAMA

Iškilmingą vakarą pradėjo dainininkė Katažina Nemycko su „Kaštoniniu“ choru priešaky, padovanoję žiūrovams legendinę Virgilijaus Noreikos dainą „Laikas“.

Po dainos į sceną išėjusi Seimo vicepirmininkė savo kalboje negailėjo gražių žodžių: „Noriu pasveikinti su puikia švente, o jauniems žmonėms noriu palinkėti sekti savo pirmtakų keliais, nes šioje šventovėje dirba patys geriausi ir teisingiausi žmonės. Ačiū jums“, – kalbėjo I. Degutienė, kuri paskelbė pirmą nominaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu LRT radijo laidų vedėju išrinktas Edvardas Kubilius, kuris atsiėmęs nominaciją ir juokavo, ir negailėjo pagyrų savo darbui: „Viešai sakau, kad su Andriumi Kubiliumi neturiu jokių ryšių, o jei rimtai, tai darbas radijuje mane veža“.

Geriausia LRT televizijų kanalų laidų vedėja paskelbta Justė Navickaitė. „Kai pamačiau nominacijas, tai pagalvojau, kad labai keista stovėti šalia tokių puikių žmonių, dėkoju visiems“.

Metų debiutą paskelbė pats LTV Naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis „Dievas mato, aš jums visiems duočiau po apdovanojimą. Metų debiutu skelbiu Ugnę, nuoširdžiai džiaugiuosi už ją, nes per trumpą laiką ji tapo vienu labiausiai atpažįstamų veidų“, – kalbėjo jis, įteikdamas nominaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia galiu pasakyti, kad tai pati geriausia gimtadienio dovana. Šiais metais tikrai labai stengiausi, todėl apdovanojimas – viso to rezultatas. Noriu padėkoti naujienų tarnybai, kurie mane užaugino ir kreipė tinkama linkme“ , – atsiimtama apdovanojimą kalbėjo U. Galadauskaitė.

Geriausiu serialu, rodomu per LRT, paskelbtas „Šerlokas“. Programų direktorius Rolandas Maskoliūnas paskelbdamas nominaciją kalbėjo: „Sveikinu kolegas su, galima sakyti, profesine švente. Šią nominaciją mes įvedėme tam, kad sužinotume žiūrovų nuomonę, kuri atspindėtų LRT žiūrovų paveikslą“.

REKLAMA

Geriausiu LRT profesionalu, dirbančiu radijuje, paskelbta Sonata Jadevičienė: „Aš tikrai labai susijaudinau, ačiū visiems, lenkiu galvą prieš kolegas. Man labai gera dirbti savo mėgiamą darbą“, – atsiimdama apdovanojimus besijaudindama kalbėjo ji.

LRT profesionalu, dirbančiu televizijoje, paskelbta Margarita Liaudanskienė: „Noriu padėkoti naujienų tarnybai, kuri pasitiki mano darbu, ačiū visiems“.

Geriausia LRT radijo laida tapo „Pašnekesiai apie tave ir kitus“, kurios kūrėjos negalėjo atvykti pasiimti apdovanojimo, mat praktikuojačios psichologės šaltuoju metų laiku, anot kolegės, turi labai daug darbo.

REKLAMA

Geriausia LRT televizijos laida tapo „Labas rytas, Lietuva“, o nominaciją paskelbė sentimentais pasidalinęs Česlovas Juršėnas.

Renginį vainikavo nuotaikinga daina „Pasveikinkit vieni kitus“, kurią atliko K. Nemycko ir „Kaštoninis“ choras.

Visi pretendentai į „Bitinukai 2012“ nominacijas

Geriausia visų LRT radijo programų laida pretendavo tapti:

- NEŽINAU - radijo laida jaunimui, kurios vedėjai Justas Rožėnas ir Mindaugas Nastaravičius. Jautrios ir aktualios temos, netikėti ir visiems pažįstami pašnekovai, jauno žmogaus tikrovė ir pastanga kalbėti apie tai, ko „nežinome“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- PAŠNEKESIAI APIE TAVE IR KITUS - laida tiems, kurie ne tik duona gyvi nori būti. Psichologai, psichoterapeutai, kitų profesijų atstovai, rinkos pasaulyje vis dar iš akiračio nepametę žmogaus, noriai dalijasi savo žiniomis, patirtimi ir išmintimi.

- LAIDA RUSŲ KALBA - vienintelė Lietuvoje pusvalandinė žinių laida rusų kalba. Reportažai iš įvykių vietų, ekspertų komentarai, išsamūs interviu, pranešimai apie politikos, ekonomikos ir kultūros aktualijas.

Geriausia visų LRT televizijų kanalų laida pretendavo tapti:

- LABAS RYTAS, LIETUVA - populiariausia ir ankstyviausia Lietuvoje ryto informacinė laida „Labas rytas, Lietuva!“, rudenį atšvetusi savo 25-metį, kiekvieną darbo dienos rytą žiūrovams siūlo tai, kas svarbiausia ryte!

REKLAMA

- SAVAITĖ - analitinė laida „Savaitė“ išskiria aktualiausias naujienas, pabrėžia tendencijas, procesus, svarbius Lietuvos visuomenei. Vedėja Nemira Pumprickaitė.

- MŪSŲ LAISVĖS METAI - dinamiška dviejų valandų trukmės informacinė dokumentinė pokalbių laida, skirta priminti svarbiausius Lietuvos Nepriklausomybės dvidešimtmečio įvykius, įvertinti pasiekimus, dar kartą pajusti išgyventas akimirkas.

Geriausias visų LRT radijo programų laidų vedėjas ar žurnalistas:

- EDVARDAS KUBILIUS - viskas, ko Edvardas ėmėsi atėjęs į radiją, jam pasisekė iš pirmo karto. Sėdo skaityti žinių – atrodė, kad seniausiai tą darbą dirbęs, pabandė vesti laidą – vėl niekam nekilo abejonių.

REKLAMA

- JUSTINA MITKAITĖ - universali naujienų žurnalistė – užuot bėgusi vien paskui įvykius, ji tiria įvairius gyvenimo reiškinius ir kuria radijo dokumentines apybraižas ar pasakojimų ciklus.

- RAMINTA JONYKAITĖ - Manote, kad tai – nedrąsi jauna žurnalistė? Neapsigaukite – žurnalistinis tyrimas, analitiniai pasakojimai pokalbiai tiesioginiame eteryje yra tik smulkmena. Raminta savo bagaže turi daug lobių.

Geriausias LRT televizijų kanalų laidų vedėjas ar žurnalistas:

- NEMIRA PUMPRICKAITĖ - LRT televizijos žurnalistė ir laidų vedėja. Jos darbų sąrašas ilgas - ilgametė laida „Savaitė“, 2012 metų rinkiminės laidos ir kiti projektai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- JUSTĖ NAVICKAITĖ - greitai ir sėkmingai įsiliejusi į laidos „Labas rytas, Lietuva“ kolektyvą, žiūrovams Justė sako „Labas rytas, Lietuva“ jau ne vienerius metus.

- ANDRIUS TAPINAS - žurnalistas, laidų vedėjas, šį sezoną vedantis ir rengiantis jau LRT televizijos klasika virtusią laidą „Pinigų karta“ bei šio sezono naujieną - „Tautos aikštė. Nacionaliniai debatai“.

Metų debiutu pretendavo tapti:

- ARNAS MAZĖTIS - jaunasis LRT žurnalistas, sėkmingai suspėjantis dirbti ne tik televizijoje, bet ir radijuje. Veidas, kurį nuolatiniai LRT televizijos žiūrovai jau tikrai spėjo įsidėmėti.

REKLAMA

- UGNĖ GALADAUSKAITĖ - energingai žadina LRT televizijos eterio žiūrovus, tardama: „Labas rytas, Lietuva“.

- MINDAUGAS RAGUOTIS - naujovės ir inovacijos kasdien: nuo atsinaujinusio LRT.LT portalo iki išmaniųjų programėlių „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, „Balsuok!“ ir „LRT grotuvas“.

LRT profesionalas dirbantis radijuje:

- SONATA JADEVIČIENĖ - penki takeliai, septyni takeliai... Tikrai per mažai, nes Sonata garsų pasaulį kuria daugiakanalės erdvės plotuose, paversdama paprastą skaitymą, įrašytą vėją ar girgždančias duris stebuklingu radijo pasakojimu.

REKLAMA

- REGINA VERBAITIENĖ - kai programą transliuoja garso operatorė Regina, žurnalistai gali būti ramūs ir nežiūrėti į laikrodį – ji atidžiai seka ne tik techniką, bet ir eterio turinį. Viskas vyksta kaip sviestu patepta.

- ALGIS MATEIKA - profesine nuojauta ir atsakomybe, ilgamete praktika ir prigimtine absoliučia klausa besivadovaujantis radijo garso režisierius Algis Mateika tituluojamas Lietuvos garso įrašų profesionalumo etalonu.

LRT profesionalas dirbantis televizijoje:

- JUSTAS PULUIKIS - visur spėjantis, energingas, eteriu gyvenantis televizijos naujienų tarnybos vyresnysis režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

- ARTŪRAS MAŽEIKA - sporto redakcijos režisierius, be kurio sunku įsivaizduoti LRT sportinių renginių transliaciją.

- MARGARITA LIAUDANSKIENĖ - televizijos vyresnioji archyvarė, be kurios televizijos naujienų tarnyba yra kaip be rankų.

Geriausias serialas rodomas per LRT televiziją:

- „GRAŽIAUSIOS PASAULIO PASAKOS“ - naujausios, 2012-aisiais Vokietijoje baigtos kurti brolių Grimų pasakų ekranizacijos. Tarp jų – „Pelenė“, „Joniukas ir Grytutė“, „Karalius Varlė“, „Snieguolė“, „Brėmeno muzikantai“, „Miegančioji gražuolė“ ir kiti.

- „ŠERLOKAS“ - detektyvinis serialas pelnęs 12 BAFTA apdovanojimų kaip geriausias draminis serialas – už geriausią scenarijų, garsą, montažą, grimą; už antraplanį vyro vaidmenį. Dar nominuotas penkioms BAFTA ir 17-ai EMMY apdovanojimų.

- „PRISIKĖLĘS FARAS“ -  Mikas buvo kiečiausias 25-erių metų policininkas. Kai jam į galvą pataikė kulka ir jį ištiko koma, prabudo jis tik po daugelio metų... būdamas 42-ejų. Ir atsidūrė visiškai kitokiame pasaulyje.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų