REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos prieš parą šalies žiniasklaidą apskriejo informacija, kad paslaptingomis aplinkybėmis dingo 27-erių Jurgita Stuopelytė. Jaunos moters artimieji įtarė, kad ją galėjo pagrobti buvęs draugas. Vėlų pirmadienio vakarą mergina sugrįžo namo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors mėgstama keiksnoti, kad visuomenė tapo abejinga, o kiekvienas rūpinasi tik savo gerove, pasitaiko atvejų, kai pavyksta tokias mintis sėkmingai paneigti, mat vos pranešus apie jaunos moters dingimą prasidėjo aktyvios jos paieškos. Jas pradėjo ne tik policijos pareigūnai, bet ir dingusios artimieji, draugai.

REKLAMA

Praėjus parai po dukros atsiradimo Balso.lt kalbinta Irena Stuopelienė teigė, kad kol kas Jurgitos dingimo sukeltos emocijos neslūgsta, nors moteris džiaugėsi, kad dukra atsirado, tačiau daugybė neatsakytų klausimų liko.

Apie tai, kur buvo dingusi net keletą dienų, jauna moteris namiškiams neprasitarė, o bandymus išklausti pasitiko tyla ir nuleista galva. „Dukra dabar turbūt jaučia gėdą, kad viskas taip susiklostė, trumpai šiandien teko bendrauti telefonu, o vakare planuoju su ja susitikti, laukia rimtas ir nelengvas pokalbis“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenė neliko abejinga

„Esu labai dėkinga giminaičiams, šeimos nariams ir dukros draugėms, kurie nepaliko manęs vienos ir kaip galėdami padėjo. Esu labai dėkinga dukros draugei Dovilei, kuri dėl šio įvykio jaudinosi ir išgyveno ne mažiau už mane“, – sakė moteris ir subtiliai pridūrė, kad tikisi, jog dukra pasakys šiems žmonės „ačiū“, o pats atsitikimas neturės įtakos tolesnei merginų draugystei.

Moteris prasitarė, kad viešumas bet kuriuo atveju išėjo į naudą, nes nėra aišku, ar, jei ne paskelbta paieška, dukra namų būtų peržengusi pirmadienio vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per visą laiką, kol buvo ieškoma mano dukra, nesulaukiau nė vieno melagingo skambučio ar kokio įžeidimo. Žinoma, komentarų internete buvo labai įvairių, bet juk toks gyvenimas“, – kalbėjo moteris. Ji teigė, kad dingus dukrai prie paieškos prisidėjo ne tik jos draugai, bet sulaukusi ir nepažįstamų žmonių skambučių. Vienas jų moterį ypač nustebino, mat pamačiusi skelbimus dėl paieškos paskambino Vilniuje dirbanti psichologė, pas kurią lankėsi dukra.

Darbą išsaugos

J. Stuopelytė dirba vienoje drabužių tinklo „Apranga“ parduotuvių. Apie tai, kad ši nepasirodė darbe, šeimai parnešė parduotuvės vedėja.

REKLAMA

I. Stuopelienės teigimu, tai buvo pirmasis atvejis, kai dukra nepranešusi artimiesiems išvyko ilgesniam laikui: „Labai nustebino tai, kad ji darbe nepasirodė, juk darbo turėjimas tokiame miestelyje yra labai svarbu, jį sunku gauti, tad būtina saugoti, juk kaip kitaip užsidirbsi duonai... Kas turi žmogui šauti į galvą, kad sumanytų taip pasielgti.“ Pašnekovė teigė negalinti pateisinti tokio elgesio, bet tikisi, kad dukrai darbo vietą pavyks išsaugoti: „Kalbėjausi šiandien su parduotuvės vadove, kurie sakė, kad šią savaitę mano dukrai leis pailsėti, o pirmadienį lauks jos darbe. Tikiuosi, kad Jurgita dės pastangas ir darbą išsaugos.“

REKLAMA

Susidomėjo vaiko teisių specialistai

Balso.lt žiniomis 27-erių metų moteris, kuri augina 6 metų sūnų, turėjo apsilankyti ne tik policijos komisariate, bet ir Vaiko teisių apsaugos tarnyboje, mat po publikacijų spaudoje jauna mama nusprendė pasidomėti ir Vaiko teisių apsaugos specialistai.

Tiesa, tuo metu, kai buvo paskelbta moters paieška, jos sūnus viešėjo pas tėvą, kuris šiuo metu yra grįžęs į Lietuvą atostogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų