REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šių metų pavasarį, Ženevos automobilių parodoje, kinų automobilių gamintojas „Qoros“ žada parodyti tris automobilius. Tai bus priešserijinis sedanas „GQ3” ir du koncepciniai automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis koncepcinis automobilis – „GQ3“ pagrindu sukurtas „Cross Hybrid“. Tai automobilis aprūpintas hibridine jėgaine – priekinius ratus suks benzininis motoras, o galinius elektros variklis. Na o antrasis „GQ3” pagrindu sukurtas konceptas „Estate“ yra labiau įprastas. Tai tiesiog universalas, tačiau kinai žada, kad salono transformavimo galimybės čia bus dar neregėtos.

REKLAMA

2014 metais „Qoros“ tikisi gaminti 150 tūkst. automobilių per metus. Pusę jų kinai žada realizuoti Europoje. Kinai tikina, kad šie automobiliai bus konkurencingi ne tik Azijoje, bet ir Europoje. Panašu, kad tuo galima tikėti. „Qoros“ pagrindiniai akcininkai – kinų bendrovė „Chery“ ir Izraelio kompanija „Israel Corporation“. „Qoros“ atstovai tikina, kad jų gaminami automobiliai bus patys kokybiškiausi iš visų kada nors gamintų Kinijoje. Būtent todėl kompanijos įkūrėjai dėl detalių tiekimo susitarė su žinomais pasaulio gamintojais. Į „Ooros“ automobilius bus montuojamos „Magna Steyr“, „Valeo“, „Bosch“, „Continental“ dalys ir net „Microsoft“ komponentai. Pabrėžiama, kad „Qoros“ vadovais dirbs žmonės, anksčiau vadovavę „Jaguar“, „Volkswagen“ ir „BMW“ padaliniams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų