REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplikacijų kūrimas pastaruoju metu populiarėja tokiais tempais, kad jau net fiziškai nebebūtų įmanoma išbandyti visų programėlių, skirtų „iOS“ ar „Android“ įrenginiams. Visame pasaulyje organizuojami aplikacijų kūrimo ir pristatymų renginiai, tačiau jaunieji startuoliai susiduria su viena problema – atrodytų, idėjų yra, noro yra, bet kaip išpopuliarinti produktą? Šiame straipsnyje pasidalysime keliomis įžvalgomis, galbūt padėsiančiomis „prastumti“ jūsų programėlę.

REKLAMA
REKLAMA

Susikurkite tinklalapį

Vien įdėti aplikaciją į „Google Play“ ar „iTunes“ nepakaks, reikia, kad ją reprezentuotų ir specialiai tam sukurtas interneto tinklalapis. Jei ir toliau planuojate dirbti su ką tik sukurta programėle, tinklalapis jums tiesiog privalomas, nes jame galėsite išsamiai ir su nuotraukomis pasakoti, kokius atnaujinimus atlikote ir kuo nauja versija pranašesnė už senąją. Kai kurie ekspertai net rekomenduoja tinklalapį sukurti dar prieš pristatant pačią programėlę, jame iki to laiko galima publikuoti informaciją apie kūrimo progresą bei su lankytojais dalytis demonstracinės versijos vaizdo įrašais. Be to, puslapyje nurodę savo kontaktus padidinsite šansus, kad su jumis susisieks potencialūs investuotojai.

REKLAMA

Socialiniai tinklai – jūsų draugas Nr.1

„Patinka“, „Dalytis“, „Sekti“ ir t. t. – visi šie mygtukai turi tapti jūsų draugais. Aktyviai vykdydami reklaminę kampaniją „Facebook“, „Google+“, „Twitter“ ir kituose socialiniuose tinkluose pasieksite geresnį rezultatą nei pirkdami mokamą reklamą. O kaip žinome, pinigų startuoliams dažniausiai trūksta. Be to, į socialinius tinklus vertėtų pažiūrėti ne vien iš reklamos pusės, juk būtent juose esate taip arti savo klientų kaip niekur kitus, tad išnaudokite tai ir reaguokite į visas jų išsakomas pastabas.

REKLAMA
REKLAMA

Aplikaciją pasiūlykite išbandyti tinklaraštininkams

Vos sukūrę aplikaciją, nesvarbu ar ją planuojate platinti nemokamai, ar mokamai, pasiūlykite išbandyti įvairiems IT tematika rašantiems tinklaraštininkams. Žmonėms patinka prieš kažką įsigyjant išklausyti kitų nuomonę, o jei ta nuomonė didžiai gerbiamo tinklaraštininko – galbūt radote aukso gyslą. Aišku, tik jei jūsų aplikacija nėra paprasčiausias kryžiukų-nuliukų žaidimas. Nes tokiu atveju save gerbiantis tinklaraštininkas iš jūsų tik pasišaipys. Maloniai nustebinkite jį ir šis pusę savo skaitytojų privers atsisiųsti jūsų programėlę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalykitės kuo didesniu kiekiu vaizdų

Nors „YouTube“ taip pat laikomas socialiniu tinklalapiu, tačiau dėl savito stiliaus jį būtina išskirti. Šis kanalas – bene geriausia vieta dalytis vaizdais iš aplikacijos. Jei kuriate žaidimą, būtinai pasidalykite kuo daugiau veiksmo kupinų demonstracinių epizodų iš jo. Jei kuriate naudingą programėlę, „YouTube“ galite talpinti pamokas, kaip ja naudotis ir išnaudoti visas esamas funkcijas. Taip pat nepamirškite keldami vaizdo įrašą įdėti išsamų aprašymą su nuorodomis į programėlių parduotuves bei parinkti tinkamus raktinius žodžius, pagal kuriuos vaizdo įrašus galėtų rasti ir nieko apie jūsų aplikaciją nežinantys žmonės.

REKLAMA

Papildomai

Jei ne tik mokate gerai programuoti, bet ir turite iškalbos dovaną, nepagailėkite laiko ir parašykite pranešimą spaudai. Išplatinę jį atitinkamose tarnybose nė nepastebėsite, kaip jūsų aplikaciją savo noru nemokamai pradės reklamuoti didieji šalies portalai.

Taip pat nepamirškite ir galimybės nemokamai platinti tik dalį programėlės, o papildymą parduoti jau už pinigus. Tačiau tai tik pasiūlymas, jei norite monetizuoti savo kūrinį pačiu paprasčiausiu būdu.

Evaldas Šakalinis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų