REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bostono konsultavimo grupė (BCG) įvardijo 100 įmonių, kurios keičia pramonės situaciją ir užtemdo tradicines, labiausiai išsivysčiusias Europos ir JAV šalis, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėjus kartu šių įmonių finansinės sėkmės ir darbo vietų augimo statistika yra didesnė nei daugelio įmonių, esančių Niujorko "Standart & Poor`s 500" ("S&P 500") indeksų sąraše. Tiesa, daugelis šių įmonių Vakaruose dar nėra žinomos.

REKLAMA

"Jei Vakarų verslui niekada anksčiau nebuvo suskambėjęs signalas prabusti, šios įmonės yra būtent toks signalas, - teigė vienas iš BCG atstovų Deividas Maiklas (David Michael). - Dešimtmetį stebėjome šias naujas įmones ir jų ambicijos dar niekad nebuvo tokios didelės".

BCG atstovai minėjo, kad šios įmonės išsidėsčiusios visose 17-oje greitai besivystančių ekonomikų. Bendrovės iš Kolumbijos ir Kataro įmonių sąraše atsidūrė pirmą kartą. Daugiausia sąraše esančios įmonės teikia finansines paslaugas, gamina elektros prietaisus ir specializuojasi sveikatos priežiūros srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Sąraše minimos 30 įmonių iš Kinijos ir 20 Indijos bendrovių. Dvi yra iš Indonezijos, dvi iš Čilės, po vieną Egipto ir Argentinos atstovę. Sąrašo autoriai pabrėžia, kad būtų kvaila Vakaruose neįvertinti šių įmonių kaip potencialių konkurenčių. Per pastaruosius penkerius metus šios įmonės sukūrė 1,4 mln. naujų darbo vietų, tuo tarpu "S&P 500" sąrašo įmonių padėtis nepasikeitė.

Vidutinės naujųjų įmonių pajamos 2011 m. buvo 26,5 mlrd. JAV dolerių. "S&P 500" sąrašo bendrovės uždirbo vidutiniškai 20 mlrd. dolerių Taip pat naujosios įmonės įsigijo prekių ir paslaugų už daugiau nei 1,7 trln. JAV dolerių.

Šimto įmonių sąraše net 26 vardai pasirodė pirmą kartą. Daugelis bendrovių pakeitė konkurentes iš Brazilijos, Rusijos, Indijos ir Kinijos. Prieš tai šioms šalims atstovavo 84 įmonės, dabar jų skaičius sumažėjo iki 69.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų