• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korporacija „Microsoft“ darbuojasi kurdama vieną labai įdomią ir tikrai neįprastą technologiją, kuri pavadinta „IllumiRoom“. Ji numato, kad monitoriuje rodomas vaizdas papildomas, o vėliau išplečiamas per visą kambarį, o visa tai įvyksta, atsižvelgiant į supančios aplinkos geometriją.

REKLAMA
REKLAMA

Technologija tarsi išplečia virtualų pasaulį su nedidele dvimate monitoriaus plokštuma per visą kambarį. „Microsoft“ kol kas neatskleidžia detalių, kaip visa tai padaroma, tačiau praneša, kad tam naudojamas valdiklis „Kinect“ ir projektorius. Valdiklis naudojamas aplinkos geometrijai nustatyti, tuo tarpu projektorius skirtas informacijai atvaizduoti. Visa tai gana sunku aprašyti žodžiais, daug įspūdingiau tai atrodo vaizdo klipe.

REKLAMA

„IllumiRoom“ kūrėjai tvirtina, kad šiame vaizdo klipe visi efektai nufilmuoti natūraliai – be jokios kompiuterinės grafikos, nors tuo ir sunku patikėti. Jei tai tiesa, žaidimų mėgėjai ateityje galės su „Kinect“ ir projektoriumi paversti savo kambarį, pavyzdžiui, į monstrų pilną koridorių ar tikrą kosminio laivo valdymo kabiną. Žodžiu, viskas priklausys tik nuo kūrėjų fantazijos ir vartotojų žaidžiamų žaidimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų