• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parodoje „CES 2013“ „LG Electronics“ (LG) pristatė buitinę techniką su išmaniąja valdymo sistema „Smart Home“.

REKLAMA
REKLAMA

Pažangi sistema veikia technologijų „Smart Share“ ir „Smart Control“ pagrindu, todėl buitinės technikos prietaisus galima valdyti nuotoliniu būdu, jie gali dalintis informacija vienas su kitu bei išoriniais įrenginiais, kaip išmanieji telefonai ar televizoriai, sakoma LG pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad „Smart Home“ sistema leidžia į bendrą tinklą namuose integruoti pagrindinius buitinės technikos prietaisus: skalbimo mašiną, šaldytuvą, dulkių siurblį ir viryklę. Visus juos galima valdyti centralizuotai. Vartotojai gali nustatyti komandas rankiniu būdu prietaiso skystųjų kristalų ekrane arba nuotoliniu būdu išmaniuoju telefonu bei televizoriaus platformoje „LG Smart TV“ nuotolinio valdymo pulteliu „Magic Remote“. Be to, išmanioji buitinė technika suderinama su NFC (artimo lauko) technologija.

REKLAMA
REKLAMA

CES parodoje pristatytas LG šaldytuvas turi funkciją „Smart Manager“, kuri leidžia nuotoliniu būdu sekti maisto produktų atsargas – jų sąrašą ir galiojimo laiką. Šaldytuvas taip pat gali parekomenduoti receptą ir netgi siųsti komandą „Smart Home“ sistemoje esančiai viryklei, kad ji pradėtų šilti iki reikiamos temperatūros. Unikali „Health Manager“ savybė pagal vartotojo amžių, lytį, svorį ir ūgį suskaičiuoja kūno masės indeksą ir parenka individualų maitinimosi racioną, kasdieninį ar savaitinį meniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl „Smart GridReady“ technologijos šaldytuvas gali automatiškai reguliuoti sunaudojamos elektros energijos kiekį. Atnaujinta technologija „Smart Diagnosis“ leidžia buitinės įrangos prietaisams patiems nustatyti ir spręsti veikimo problemas, informuoja vartotojus apie galimus gedimus nuotoliniu būdu.

LG skalbimo mašinose įdiegta savybė „Smart Adapt“ leidžia parsisiųsti naujas skalbimo ciklo programas į išmanųjį telefoną ar tiesiogiai į skalbyklės skystųjų kristalų ekraną. Naudojant išmanųjį telefoną, vartotojas gali sekti informaciją apie skalbimo būseną, nuotoliniu būdu kontroliuoti ją balso komandomis.

REKLAMA

Pasak LG atstovų, išmaniuoju telefonu ar platformoje „Smart TV“ galima nustatyti veikimo komandas LG dulkių siurbliui „Hom-Bot“. Vartotojas gali nustatyti išankstinį grafiką kada bus duodama komanda tvarkyti namus. Be to, dulkių siurblys reaguoja ir į balso komandas.

LG išmanioji viryklė turi funkcijas „Smart Access“, „Smart Adapt“ ir „Smart Diagnosis“, kurios suteikia galimybę nuotoliniu būdu stebėti veikimo procesą, ieškoti receptų, taip pat diagnozuoti problemas, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų