REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors visus pasirengimo žirgų lenktynėms „Sartai 2013“, kurios nepažeidžiant ilgamečių tradicijų ir šiemet vyks pirmąjį mėnesio šeštadienį - vasario antrą dieną, darbus koordinuoja specialiai tam suburtas organizacinis komitetas, bene didžiausias veiklos krūvis tenka varžybų šeimininkams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Žirgų lenktynės Dusetose rengiamos jau daugiau nei du šimtmečiai, o organizuotai – nuo 1905 metų, - sako Zarasų rajono savivaldybės meras Arnoldas Abramavičius. – Sukaupta ilgametė patirtis ir šventės organizatorių entuziazmas leidžia patikinti, jog mums tekusius pasirengimo didžiajai žiemos sporto šventei darbus atliksime laiku ir kokybiškai, o kiekvieną atvykusį į tradicinį, mūsų kraštą garsinantį renginį pasitiksime kaip ilgai lauktą ir brangų svečią“.

REKLAMA

Pasak mero, kasmet bene daugiausia rūpesčių kelia ledo tako, kuriuo vasario 2-ąją, skries eikliausieji ne tik Lietuvoje auginami rįstūnai, parengimas. Tačiau šiemet vyraujančios gamtinės sąlygos šiems darbams itin palankios, todėl didesnių rūpesčių neturėtų iškilti.

Jei ir toliau spaus lengvas šaltukas, pasak Sartų žirgyno direktoriaus ir Lietuvos sunkiųjų arklių veislės augintojų asociacijos prezidento Edgaro Jenino, galima tikėtis itin kokybiško ledo, tinkamo siekti naujiems greičio rekordams, kurie kaip magnetas traukia žiūrovus ir šios sporto šakos specialistus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kasmet, jau nuo 8 valandos ryto bus atvertos visos automobilių stovėjimo aikštelės, o oficiali šventės pradžia - 10 valandą. Organizatoriai ragina visus atvykti kuo anksčiau, kad iki soties galima būtų pasidžiaugti puikia žiemos didžiausios sporto šventės atmosfera, mugės šurmuliu, kapelų ir ansamblių pasirodymais.

Meras A. Abramavičius lenktynių spaudos centrą, Viešųjų ryšių agentūrą „Visus Bonus“ patikino, jog žirgų lenktynių žiūrovams svetingai atverti duris pasirengę visų rajone esančių bemaž 50-ties kaimo turizmo sodybų šeimininkai. Nors tokių renginių dienomis jos itin paklausios, tačiau zarasiškiai nežada kelti nuomos kainų. Vienintelė problema – rezervuoti vietas iš anksto, nes kaip rodo praktika, likus savaitei iki lenktynių belstis į jų duris jau būna vėloka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dusetiškiai, garsėjantys svetingumu ir atida kiekvienam svečiui, ir šiemet atvykusius dar gerokai prieš prasidedant lenktynėms kvies į margaspalvius kermošius, muges, kurių kvapai iš tolo kutena uoslę ir vilioja negrįžti iš renginio be tradicinių lauktuvių – kvapnios dešros rinkės, kaimiškos duonos kepalo ar aukštaitiško sūrio, riestainių ir kitokių skanėstų.

„Žirgų lenktynės Dusetose – šventė ne tik akiai ar atgaiva skrandžiui, - tikina Zarasų meras A. Abramavičius. – Kai išdalysime apdovanojimus lenktynių nugalėtojams bei prizininkams, visus šventės dalyvius pakviesime į duris ką tik atvėrusį Kultūros centrą-Dusetų dailės galeriją, kainavusią 9 milijonus litų ir pelnytai tapusią kultūrinės traukos centru bei tikru mažo miestelio pasididžiavimu.“

REKLAMA

Čia įvyks ne tik šventę vainikuosiantis grandiozinis koncertas, bet ir bus atidaryta tradicinė, jau septintoji meninės fotografijos teminė paroda „Žirgai fotografijoje“, kuriai per 500 geriausiųjų savo lakštų jau atsiuntė visų trijų Baltijos šalių, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos fotomenininkai.

„Dabar mums teko labai nelengvas uždavinys : iš 500 atsiųstų darbų atrinkti maždaug 70 fotografijų, kurias eksponuosime vasario 2-ąją duris atversiančioje parodoje, - sako Kultūros centro-Dusetų dailės galerijos vadovas Alvydas Stauskas. – Jau žinome, jog Lietuvai šioje parodoje atstovaus tokie pripažinti meninės fotografijos meistrai kaip Romualdas Požerskis, Algimantas Aleksandravičius, Klaudijus Driskius, Stasys Povilaitis ir kiti.“

Bus išleistas ir šios teminės fotografijos parodos katalogas, talpinsiantis visas eksponuojamas nuotraukas ir kurį įsigyti galės atvykusieji į šią žiemos žirginio sporto šventę Dusetose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų