REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais, kai nelygybė auga, o ekonomika auga labai iš lėto, retai sutinkame žmonių, kurie uždirbo didelius turtus, pradėję nuo pačio dugno. Iš tiesų, daugelis turtingiausių pasaulio žmonių jau gimė pasiturinčiose šeimose.

Šiais laikais, kai nelygybė auga, o ekonomika auga labai iš lėto, retai sutinkame žmonių, kurie uždirbo didelius turtus, pradėję nuo pačio dugno. Iš tiesų, daugelis turtingiausių pasaulio žmonių jau gimė pasiturinčiose šeimose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl to būtina atkreipti dėmesį į žmones, kurie pradėjo nuo nulio ir dėl didelių pastangų, talento ir sėkmės sugebėjo pakilti labai aukštai. Jūsų dėmesiui siūlome 20 istorijų, kurios primins apie tai, kad viską gyvenime galima įveikti, net ir skurdą.

REKLAMA

Vakar Balsas.lt publikavo pirmąją šio straipsnio dalį. Šiandien jūsų dėmesiui siūlome kitą žmonių, pradėjusių nuo nulio, dešimtuką.

11. François Pinault – žmogus be vidurinio išsilavinimo, kuris šiuo metu vadovauja PPR grupei.

F. Pinault 1947 metais metė vidurinę mokyklą ir pradėjo dirbti šeimos versle, kuris užsiėmė medienos prekyba. 1970 metais jis ėmė pirkti nedideles įmones. Jis užsitarnavo Plėšrūno pravardę, kadangi versle vadovavosi negailestinga taktika, kuri rėmėsi darbo vietų mažinimu. Jis pardavė medienos verslą, kad po kurio laiko galėtų jį vėl nusipirkti už mažesnę kainą.

REKLAMA
REKLAMA

Jo asmeninės savybės padėjo jam pradėti PPR verslą – įmonės, kuri parduoda aukštos klasės prekinių ženklų rūbus - Gucci ir Stella McCartney. F. Pinault yra turtingiausias Prancūzijos žmogus: jo ir jo šeimos turtas siekia 13 mlrd. dolerių.

12. Leonardo Del Vecchio – gamyklos darbuotojas, kuris šiandien turi akinių gamybos imperiją.

L. Vecchio buvo vienas iš penkių motinos našlės vaikų, kuriai buvo sunku išlaikyti šeimą. Jis pradėjo dirbti automobilių dalių ir akinių rėmelių gamykloje, kur neteko dalies piršto. 23 metų jis atidarė savo pirmąją parduotuvę, kuri pamažu išaugo į stambiausią pasaulyje medicininių ir akinių nuo saulės gamintoją. Luxottica gamina tokius prekinius ženklus kaip Ray-Ban ir Oakley, įmonė turi daugiau nei 6 tūkst. mažmeninių prekybos taškų, o L. Vecchio turtas siekia 11, 5 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Kirkas Kerkorianas iš piloto išaugo iki Las Vegaso pramogų komplekso savininko.

K. Kerkorianas, kuris anglų kalbos mokėsi gatvėje, mokyklą metė 8 klasėje. Jo šeima tapo Didžiosios depresijos auka ir K. Kerkorianas ieškojo uždarbio galimybių, kad galėtų palaikyti šeimą. Jis tapo Didžiosios Britanijos oro pajėgų pilotu Antrojo pasaulinio karo metu ir per Atlantą skraidino atsargas. Uždirbti pinigai padėjo jam tapti azartišku lošėju ir magnatu nekilnojamojo turto srityje Las Vegase. Jo turtas siekia kelis milijardus dolerių.

REKLAMA

14. Sheldonas Adelsonas – dar vienas Las Vegaso magnatas, kuris laimę bandė keliose srityse.

Sh. Adelsonas užaugo neturtingame Masačiusetso rajone, kur jis kambariu dalijosi su tėvais ir trim broliais. Jo tėvas buvo taksi vairuotojas, o motina turėjo mezginių parduotuvę. Būdamas 12 metų jis pradėjo pardavinėti laikraščius, o po kelių metų jau valdė pardavimo automatą. Sh. Adelsonas išbandė save keliose srityse – pradedant tualeto reikmenų pakavimu ir baigiant hipotekos tarpininkavimu. Sėkmė jį aplankė po kompiuterinės parodos įkūrimo. Uždirbtus pinigus jis nukreipė į Sands Hotel & Casino pirkimą.

REKLAMA

15. Ingvaras Kampradas gimė nedideliame kaime Švedijoje ir sukūrė verslą, kuris su laiku tapo “IKEA”.

Vaikystę I. Kampradas praleido kaime, tačiau jis visada turėjo verslininko gyslelę. Stokholme jis pirko degtukus ir pardavinėjo juos kaimynams. Vėliau perėjo prie žuvies, kalėdinių papuošalų ir rašiklių. Kadangi smulkus verslas jo netenkino, jis pasiskolino pinigų iš tėvo ir įkūrė parduotuvę, kuri ilgainiui išaugo į IKEA (pavadinimą sudaro jo inicialai, kaimo, kuriame jis gyveno ir tėvų fermos pirmos raidės). Jis buvo pasiekęs turtingiausio pasaulio žmogaus titulą, bet neseniai jo turtai krito iki 3 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

16. Romanas Abramovičius – našlaitis, kuris vestuvinę dovaną pavertė naftos kompanija.

R. Abramovičiaus tėvai mirė, kai jam buvo 4 metai, todėl jį augino seneliai. Pirmasis jo proveržis buvo, kai gavęs iš giminaičių vestuvinę dovaną, jis metė mokslus ir kibo į verslą. 1995 metais jam pavyko įsigyti kompaniją “Sibneft”. Jis tęsė investavimą į įvairius projektus, įskaitant “RusAl” ir “Euraz”. Dabar jis turi stambiausią privačią jachtą pasaulyje ir daug kito brangaus turto. Taip pat jam priklauso futbolo klubas Chelsea.

REKLAMA

17. Richardas Desmondas gyveno ant garažo stogo ir sugebėjo įkurti imperiją, leidžiančią tokius žurnalus kaip “Penthouse”.

R. Desmondą motina augino viena, kadangi išsiskyrė su jo tėvu. Jie gyveno ant garažo stogo. Save R. Desmondas tuo metu aprašo kaip „labai storą ir vienišą“. Jis metė mokyklą, kai jam buvo 14 metų, nes nusprendė tapti būgnininku. Dirbo rūbininku, kad galėtų apmokėti sąskaitas. Jo muzikinis talentas taip ir nepadėjo jam praturtėti, tačiau vėliau jis atidarė muzikinių parduotuvių tinklą. Jis išleido pirmą “International Musician” žurnalą ir “Recording World”, kuris vėliau išaugo į leidinius “Penthouse” ir “Ok!”. Dabar jam priklauso daugybė leidinių visame pasaulyje.

REKLAMA

18. J.K. Rowling gyveno už socialinę pašalpą, kol parašė “Harį Poterį”.

90-ųjų pradžio J.K. Rowling išsiskyrė ir gyveno su vaiku už pašalpą. Didžiąją „Hario Poterio“ dalį ji parašė kavinėje. „Haris Poteris“ gavo pasaulinį pripažinimą ir tai rašytojai atnešė 1 mlrd. dolerių uždarbį.

19. Iki tol, kol Samas Waltonas atidarė Wal-Mart, jis melžė karves ir pardavinėjo žurnalus Oklahomoje.

S. Waltono šeima gyveno fermoje Oklahomoje Didžiosios depresijos metu. Kad sudurtų galą su galu, jis padėjo šeimai melžti karves ir tiekė pieną klientams. Taip pat jis išvežiojo laikraščius, pardavinėjo žurnalų prenumeratas. 26-ių metų, po Misurio universiteto baigimo, kur jis įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį, jis valdė parduotuvę. Jis gavo 20 tūkst. dolerių kreditą iš savo uošvio ir nusipirko parduotuvę Ben Franklin Arkanzase. Pamažu jis išplėtė tinklą ir įkūrė Wal-Mart ir Sam’s Club. 1992 metais jis mirė, o kompaniją paliko žmonai ir vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20. Oprah Winfrey savo pilną netekčių gyvenimą pavertė daugiamilijardine imperija.

Oprah šešis metus gyveno su močiute ir vilkėjo sukneles, pasiūtas iš skarmalų. Po to, kai prie jos pradėjo priekabiauti tiek giminaičiai, tiek draugo šeima, ji pabėgo iš namų. Tuomet jai buvo 13 metų. Kai jai sukako 14 metų, ji pastojo ir pagimdė berniuką, kuris mirė tuoj pat po gimdymo. Tuomet nuliūdusi jos motina išsiuntė ją gyventi pas tėvą. Oprah mokėsi koledže ir kai laimėjo grožio konkursą, tuomet jai pasiūlė darbo radijo stotyje. Tokiu būdu šlovė liko kartu su ja. Dabar jos turto vertė, pagal „Forbes“, siekia 2,7 mlrd. dolerių.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų