REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors nemažai analitikų jau ne kartą garsiai pranešė apie „Post-PC“ eros pradžią arba bent jau jos artumą, asmeniniai kompiuteriai vis dar išlieka kompiuterinių technologijų centru visame pasaulyje. Antra vertus, daugeliui vartotojų užtenka ir daug kuklesnių galimybių, kurias gali pasiūlyti planšetiniai kompiuteriai bei išmanieji telefonai, tokių žmonių skaičius, remiantis apklausos rezultatais, jau siekia 25%.

REKLAMA
REKLAMA

Asmeninių kompiuterių vartotojams buvo užduotas klausimas, ar jie ketina įsigyti kompiuterį, jei jų dabartinis nepataisomai sugestų. 4% apklaustųjų į šį klausimą atsakė kategorišką „Ne“, 6% mano, jog tai yra mažai tikėtina, o 15% galvoja apie mobilų įrenginį, kuris pakeistų asmeninį kompiuterį. Taigi turime 25% tikimybę, kad vartotojai tradicinio asmeninio kompiuterio nepirks, jei jie bus priversti rinktis.

REKLAMA

Pusė tokių „Post-PC“ eros atstovų savo pasirinkimo priežastį motyvuoja planšetinių kompiuterių siūlomu mobilumus, 38% mano, jog planšetės sugebės patenkinti visus jų poreikius, 34% teigia, kad planšetinius kompiuterius lengviau naudoti, 22% įvardija patrauklesnę planšečių kaina (lyginant su asmeniniais kompiuteriais), 19% – „didesnį funkcionalumą“, tuo tarpu 15% tiesiog taip nori parodyti, kad jie yra „kieti ir stilingi“.

REKLAMA
REKLAMA

Antra vertus, net trys ketvirtadaliai apklaustųjų mano, jog jie nėra pasirengę atsisveikinti su asmeniniais kompiuteriais. 66% mano, kad su jais patogiau dirbti, 58% apklaustųjų teigė jaučiantys poreikį turėti didelį monitorių, 56% respondentų reikalinga klaviatūra, pelė ir didelis produktyvumas, 43% yra prisirišę prie konkrečios programinės įrangos. Reikia suprasti, kad teiginiai apie greitą PC platformos mirtį – smarkiai perdėtos?

 

Konstantinas PUSHALOTAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų