REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienio popietę Elektrėnų ledo rūmuose atvirą treniruotę surengę stipriausi Lietuvos žiemos sporto atstovai – Isabella Tobias ir Deivydas Stagniūnas – ne tik aktyviai „šlifuoja“ naują programą būsimiems Europos ir pasaulio čempionatams, bet ir atkakliai kaunasi dėl Lietuvos pilietybės suteikimo amerikietei.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl pilietybės ketvirtadienį vyksime į susitikimą į prezidentūrą. Ką sakysime? Būkite tokie malonūs ir išpildykite lietuvio svajonę pasirodyti olimpiadoje. Ta svajonė yra ir Isabellos. Norime dalyvauti 2014 metų Sočio, 2018 ir 2022 metų olimpiadose. Sportuojame, stengiamės, skiriame tam daug laiko ir eikvojame savo kūną. Mes ne tik mylime sportą, bet be jo jau negalime. Tai kaip narkotikas“, - kalbėjo D. Stangniūnas.

REKLAMA

„Aš labai noriu čiuožti už Lietuvą žiemos olimpiadoje ir atsiprašau, nes kalba labai sunki. Labai ačiū. Myliu Lietuvą, ir žmones ir Deividą“, - šiek tiek su akcentu laužydama liežuvį, bet pakankamai aiškiai lietuviškai kalbėjo I. Tobias.

Paklausta, kokį sprendimą priimtų, jei nepavyktų gauti pilietybės, amerikietė negalėjo pasakyti. „Ar čiuožčiau su Deividu, – jau angliškai tęsė šokėja. – Tai sprendimas, kurį turime priimti kartu. Daug treniruojamės, studijuoju lietuvių kalbą triskart per savaitę. Padarėme viską, ką galime, nuo mūsų tai jau nebepriklauso. Neigiamas atsakymas būtų tragedija. Tačiau tikiuosi, kad apie tai kalbėti nereikės.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė tvirtino, kad su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidente Daina Gudzinevičiūte buvo susitikusios su pilietybės komisijos pirmininke bei jos pavaduotoja.

„Poros pasiekimai kaip žiemos sportui aukšti – trečioji vieta pasaulio „Grand Prix“ varžybose, devintoji – Europos čempionate, o reitinge – trylikta, - pasakojo L. Vanagienė. – Daug kalbėjomės, aiškinomės. Norime, kad Isabella gautų pilietybę ir pora galėtų jei ne kitoje tai dar kitoje olimpiadoje galbūt atsistoti ant prizininkų pakylos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dailiojo čiuožimo specialistė tikino, kad I. Tobias ir D. Stagniūnas – tikri darboholikai, svajoja ir alpsta kalbėdami apie olimpiadą. „Valdininkai geranoriškai nusiteikę, tačiau mūsų šalies įstatymai gana riboti“, - aiškino ji.

Po nedidelius epizodus Elektrėnuose ant ledo iš savo naujosios laisvosios ir privalomos programų pademonstravę šokėjai buvo gerai nusiteikę ir dėkojo susirinkusiems vietos žiūrovams už plojimus. Naująją programą jie šį sezoną jau dukart demonstravo varžybose. Savaitgalį Zagrebe vykusiose tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose mūsų šalies atstovai liko ketvirti.

REKLAMA

„Dabar pagrindinis dėmesys Europos čempionatui, kuris sauslio mėnesį vyks Zagrebe, - Balsas.lt sakė D. Stagniūnas.

– Tikslus keliate?

– Reikia gero pračiuožti. Kai jautiesi gerai – turi užtikrintai be klaidų pračiuožti. Tuomet jau žinai, kad tuo momentu padarei viską, ką galėjai, o vertina teisėjai. Reikėtų užimti geresnę vietą nei devintą. Bet kaip bus taip bus. Būsime gerai pasiruošę. Lietuvoje dar iki gruodžio 28 dienos sudalyvausime „Liepsojančio ledo“ festivalyje ir bus viskas „good“.

– Skundėtės nugaros trauma – ar ją pavyko išsigydyti?

– (Paspjaudo ir pabeldžia) dar šiomis dienomis eisiu pas gydytojus. Avalynėje turiu tokį daiktą, kad išlygintų nugarą, padarytų ją tiesesnę. Senstu, o ką? (juokiasi)

REKLAMA

– Nuolat kalbama apie sportininkų pirkimą. Ar esate gavęs pasiūlymų iš kitos valstybės?

– Nemanau, kad kažką kažkas perka ant ledo. Šiame sporte nėra daug žmonių. Tikriausiai nėra net 1000 gero lygio čiuožėjų iš visų šalių sudėjus. Su daug lietuvaičių norėčiau čiuožti, bet mano lygio nėra. Toje pačioje Rusijoje nėra. Gerai sudėtam „bachūrui“ Rusijoje nerasi panos, kad galėtų pakelti, kad viskas sutaptų, todėl ieškosi kitur. Jie nespaudžia sportininko – leidžia važiuoti į kitą šalį. Dėl mūsų jei neduotų pilietybęs Isabellai, tai ne ji nevažiuos į olimpiadą, o aš. Ji sako, – čiuožiame už Ameriką. Aš patriotas, už Lietuvą, o ji sako, gerai, atstovaujame Lietuvai. Supraskite, Lietuvos čiuožimo federacija nepajėgtų sumokėti, ką ji moka po 400 dolerių į dieną treneriams ir už ledą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Šie metai baigiasi, kokie jie buvo jums?

– Noriu, kad 2012 metai kuo greičiau pasibaigtų. Daug visokių negerų dalykų ir įvykių šįmet buvo.

Europos čempionate – į stipriausių dešimtuką

Apie D. Stagniūną kalbėdama L. Vanagienė teigė, kad šie metai jam buvo itin sunkūs. „Jis palaidojo mamą po pasaulio čempionato. Labai išgyveno ir vasarą jam buvo sunku treniruotis. Vėliau atsigavo, tačiau iš planuotų penkių varžybų dalyvavo tik trejose dėl nugaros traumos“, - pasakojo ji.

D. Stagniūnas jau konsultavosi su Lietuvos olimpinės rinktinės gydytoju Daliumi Barkausku, atrodo, traumos priežastys rastos ir sveikata gerėja. „Šokėjai po truputį įgauna sportinę formą, Europos čempionate ji turėtų būti gera, o pasaulio čempionate pasieks piką“, - sakė L. Vanagienė.

REKLAMA

Specialistė pasidžiaugė, kad po dviejų pastarųjų varžybų mūsų šalies dailiojo čiuožimo atstovai reitinge pakilo per dvi pozicijas į 13-ą vietą iš 149 porų: „Jei būsimame Europos čempionate pateksime į stipriausiųjų dešimtuką, bus labai didelis laimėjimas, o jei – nereikėtų nusivilti, iki pasaulio čempionato kovo mėnesį dar yra pakankamai laiko.“

Po treniruotės Elektrėnuose šokėjai pakvietė geriausius Vilniaus, Kauno, Elektrėnų sporto mokyklų ir klubų auklėtinius į ledo pamoką. Šioje pamokoje dalyvavo geriausi jaunieji Lietuvos čiuožėjai: Aleksandra Golovkina (Vilnius), Inga Janulevičiutė (Vilnius), Miglė Mažeikaitė (Kaunas), Elžbieta Kropa (Kaunas), Deimantė Kizalaitė (Kaunas) ir kiti talentingi vaikai.

REKLAMA

Ar suteiktumėt Lietuvos pilietybę dailiojo čiuožimo atstovo D. Stagniūno amerikietei šokio partnerei?
Prašome pasirinkti atsakymą!
Taip. Turėtume stiprią porą ir aukštą vietą olimpiadoje.
Ne. Nereikia mums užsieniečių sportininkų.
Nežinau. Nelabai domiuosi.
BALSUOTI
REZULTATAI
Ar suteiktumėt Lietuvos pilietybę dailiojo čiuožimo atstovo D. Stagniūno amerikietei šokio partnerei?
Taip. Turėtume stiprią porą ir aukštą vietą olimpiadoje.
94.4%
Ne. Nereikia mums užsieniečių sportininkų.
5.6%
Nežinau. Nelabai domiuosi.
0%
Balsavo: 18

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų