REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjus keturioms dienoms po to, kai dėl stipriausio šiemet taifūno žuvo ar dingo beveik tūkstantis žmonių, Filipinų prezidentas Benignas Akinas (Benigno Aquino) šeštadienį šalyje paskelbė nepaprastąją padėtį, praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusiems nuo taifūno yra reikalinga skubi pagalba pirmiausiai maisto produktais. Atskraidinti siuntiniai yra išsidalijami per sekundes ir kol kas gali pagelbėti tik labai nedideliam žmonių kiekiui. Norėdami sumažinti maisto trūkumą filipiniečiai su pagalbos prašymais stovi prie kelių ir kitų vietų, kur tikisi sulaukti bent menkos pagalbos.

REKLAMA

Įsigaliojo pagrindinių prekių kainų įšaldymas, o vietos vyriausybėms buvo suteiktas įgaliojimas naudoti savo nepaprastiesiems atvejams atidėtas lėšas paieškos, pagalbos ir gelbėjimo operacijoms.

Nacionalinė nelaimių agentūra teigia, kad žuvo 459 žmonės, o dar 532 dingo. Labiausiai nukentėjo Naujojo Bataano miestas.

Nuo antradienio, kada Filipinus pasiekė taifūnas "Bopha", daugiau nei 310 tūkst. žmonių neteko namų, perpildyti evakuacijos centrai, vyriausybinės agentūros ir pagalbos grupės aprūpina nukentėjusiuosius maistu ir kitais būtiniausiais reikmenimis. Dalis žmonių glaudžiasi gimnazijose ir kituose dideliuose pastatuose, kur jų dienos bėga maitinantis ryžiais ir mąstant kur apsistoti ilgesniam laikui.

Taifūnas "Bopha" Filipinus pasiekė praėjus metams po taifūno "Washi", kuris nusinešė daugiau nei 1 tūkst. 500 žmonių gyvybių pietinėje šalies dalyje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų