REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 25 metus kurianti, gaminanti ir parduodanti automobilius žmonėms su judėjimo negaliaRenault Tech” priklauso „Renault Sport Technologies” padaliniui. Marselyje, Prancūzijoje, vykstanti „Autonomic Méditerranée” paroda yra puiki proga pristatyti du naujus gamą papildančius modelius: „Grand Kangoo TPMR“ ir „Dokker TPMR” (TPMR – pranc. „Transport de Personnes à Mobilité Réduite“, liet. „Transportas žmonėms su judėjimo negalia“).

REKLAMA
REKLAMA

„Grand Kangoo Ergo ramp” – papildomos keleivių vežimo galimybės

Naujojo automobilio pagrindas – praėjusį rugsėjį pristatyta žymiojo „Renault“ vienatūrio prailginta versija „Grand Kangoo“. Automobilis skirtas tiesiogiai su vairavimu susijusių profesijų atstovams – taksi vairuotojams, oro uostų pervežimų kompanijoms, viešojo transporto operatoriams ir t.t. Modeliu galima patogiai vežti šešis žmones (penkis sėdimosiose vietose ir vieną keleivį vežimėlyje).

REKLAMA

„Grand Kangoo TPMR“, dar žinomas kaip „Ergo ramp“, bus parduodamas Prancūzijoje po „Autonomic Méditerranée“ parodos, vėliau modelis atsiras ir kitose Europos šalyse. Pirkėjams bus siūloma viena versija, tačiau norint automobilį pritaikyti individualiems poreikiams, galima rinktis iš didelio papildomos įrangos sąrašo.

Perdarytas automobilis – ypač novatoriškas, o itin lengvai naudojamas persėdimo sistemos mechanizmas yra užpatentuotas. Sulanksčius sėdynes, salono grindys tampa visiškai lygios, taigi vartotojai turi galimybę naudotis „Grand Kangoo“ funkcionalumu.

REKLAMA
REKLAMA

„Dokker TPMR“ – paprastas ir tvirtas

„Dokker TPMR“ modelyje laikomasi „Dacia“ tradicijų – jis išlieka paprastas ir tvirtas. Perdarytas modelis yra skirtas vežimėlį naudojantiems neįgaliems žmonėms. Galima rinktis iš trijų versijų, suteikiančių galimybę vežti penkis keleivius sėdimose vietose ir vieną keleivį vežimėlyje.

Priklausomai nuo versijos, galima rinktis du arba tris komplektavimo lygius bei daugybę papildomos įrangos, leidžiančios įsigyjamą automobilį priderinti asmeniniams poreikiams. „Renault Tech“ investavo į šio modelio tyrimus ir kūrimą:

  •  Pažemintos grindys pagamintos iš mišrios medžiagos, kuri ne tik sumažina svorį, tačiau taip pat yra atsparesnė ir naudoja mažiau sudedamųjų dalių.
  • Keliamojo įtaiso aliumininė korinė struktūra yra lengvesnė, tačiau gali pakelti iki 300 kg svorį (vieną žmogų su judėjimo negalia bei jį lydintį asmenį).

„Dokker TPMR“ bus galima įsigyti Europoje, Turkijoje ir Maroke nuo 2013-ųjų kovo pabaigos. Kainas bus paskelbtos vėliau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų