REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus mobiliųjų įrenginių bumui belaidžio baterijų krovimo technologijos iš laboratorijų gana sparčiai ėmė skintis kelią į serijinius produktus. Vienu iš paskutiniųjų tapo visiems gerai žinomas išmanusis telefonas „Nokia Lumia 920“, kuris pasitelkė bevielio krovimo technologiją „Qi“. Panašu, jog į šią galimybę atkreipė dėmesį ir kompanija „Apple“. Pastarosios susidomėjimas virto patento paraiška, pavadinta „Bevielio maitinimo naudojimas lokalioje kompiuterinėje aplinkoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Paraiškoje aprašoma bevielio maitinimo perdavimo sistema naudojant artimojo lauko (NFMR) magnetinio rezonanso technologiją. Bevielis maitinimo blokas perduoda energiją suderinamiems įrenginiams, kurie yra ne toliau kaip 1 metro atstumu.

REKLAMA

Suderinamumas pasiekiamas dėl NFMR rezonatoriaus, o jį galima įdiegti į kompiuterinę pelę, klaviatūrą, mobilųjį telefoną ar kitokį nedidelį objektą. Taigi, periferiniams įrenginiams nuosavas maitinimo įrenginys bus tiesiog nereikalingas.

Tiesa, ekspertai pabrėžia, jog „Apple“ patentuojama sistema turi ir trūkumų, kadangi NFMR rezonatorius gali darytį poveikį netoliese esantiems daiktams, pavyzdžiui, plastikinėms kortelėms su magnetine juostele. Ar tikrai kompanija iš Kupertino planuoja diegti naujovę savo būsimuose produktuose, kol kas nėra aišku, tačiau visai tikėtina, kad patento gavimo atveju tai galėtų tapti dar vienu įrankiu, kuriuo gali būti bandoma susidoroti su potencialiais konkurentais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų