• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Apie tai, kaip turėtų atrodyti ultimatyvus britų superautomobilis „McLaren P1“ jums jau pasakojome – automobilio maketą britai rudenį demonstravo Paryžiaus automobilių parodoje. Egzempliorius, kurį publika matė Prancūzijoje oficialiai įvardinamas kaip dizaino eskizas, tačiau tuomet buvo kalbama, kad daugiau nei 95 proc. išorės stiliaus liks nepatikę. Tačiau savo superautomobilio priešserijinius egzempliorius „McLaren Automotive“ bando su maskuote – automobilių naujienas medžiojantys fotografai bandomą superautomobilį „prigavo“ praėjusią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vienas iš ultimatyviausių šio laikmečio automobilių, pasaulio automobilininkų bendruomenė šio automobilio debiuto laukia su nekantrumu. „McLaren“ vykdomasis direktorius Antony Sheriffas pareiškė, kad tai bus „pats įspūdingiausias ir pats dinamiškiausias iš kada nors gamintų superautomobilių“. Tiesa, „McLaren“ oficiozas dar užsiminė, kad kurdami „P1“ kompanijos inžinieriai nusprendė ne siekti maksimalaus įmano greičio, o tobulo valdymo charakterio.

„McLaren P1“ turės maždaug 960 a. g. jėgainę. Ją sudarys 3,8 litro darbo tūrio V8 su dvejomis turbinomis ir kinetinės energijos rekuperavimo sistema KERS. Teigiama, kad šio ambicijų kupino superautomobilio kaina sieks 996 tūkst. eurų. „McLaren“ žada pagaminti tik 500 tokių automobilių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų