REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį tęsia susitikimus su pateiktais kandidatais į socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus formuojamos vyriausybės ministrus.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 14.35)

Darbo partijos kandidatė į švietimo ir mokslo ministres Virginija Baltraitienė po susitikimo su šalies vadove sakė, kad su prezidente aptarė šioje srityje vykstančią reformą.

REKLAMA

,,Kodėl manau, kad būčiau gera ministrė? Esu įsigilinusi į švietimo klausimus pradedant nuo tų laikų, kai dirbau Kėdainių rajono savivaldybėje. Man labai artimas bendrasis švietimas, ikimokyklinis švietimas, profesinis. Ir septynerius metus, kai esu Seimo narė, aš gilinausi į švietimo problemas. Manau, kad strateginis mąstymas, ne tik kaip švietimo darbutojo, bet ir ekonomisto, suteikia galimybę sėkmingai dirbti“, - sakė žurnalistams V. Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji patvirtino, kad Darbo partijos programoje yra numatyta kai ką keisti švietimo sistemoje, o tarp svarstytinų klausimų - ir vadinamųjų ,,krepšelių“ naikinimo klausimas, tačiau ketinama ,,ne revoliucijas daryti, o palaipsniui peržiūrėti“.

,,Šiandien dar negalėčiau to pasakyti, pirmiausia reikia, kad būčiau patvirtinta“, - pridūrė ji, žurnalistų paklausta apie galimas švietimo sistemos permainas, ir pridūrė, kad pirmiausia ji norėtų geriau susipažinti su padėtimi.

V.Baltraitienės teigimu, per susitikimą nebuvo nė vieno klausimo, kuriuo prezidentės ir jos nuomonės nesutaptų. Nepaisant to, ji teigė, kad iš prezidentės nesulaukė jokios užuominos, iš kurios būtų galima spręsti, ar šalies vadovė skirs V. Baltraitienę švietimo ministre. Ji teigė, kad susitikime pas prezidentę nebuvo kalbėta, ar šio ministro postą gali užimti ,,partinis“ kandidatas. Anot V. Baltraitienės, susitikime buvo užsiminta ir apie užsienio kalbų mokėjimą, tačiau pokabis vyko lietuviškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-----------

Darbo partijos kandidatė į švietimo ir mokslo ministres Virginija Baltraitienė susitikti su prezidente atvyko likus kelioms minutems iki susitikimo. Pasitikinčiu žingsniu prezidentūros koridoriumi į susitikimo vietą ji žengė apsirengusi klasikiniu juodos spalvos kostiumėliu, kurį puošė šviesios spalvos kaspinas.

Šalies vadovė antradienį jau susitiko su Socialdemokratų partijos siūlomais kandidatu į susisiekimo ministrus Rimantu Sinkevičiumi ir kandidate į ūkio ministres Birute vėsaite. Šiandien D. Grybauskaitė dar ketina susitikti su Darbo partijos kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Loreta Graužiniene.

REKLAMA

Prezidentės patarėjos Daivos Ulbinaitės teigimu, tęsti susitikimus su kandidatais prezidentė planuoja ketvirtadienį ir penktadienį. Anot jos, šalies vadovė susitikimų su pateiktais kandidatais kol kas nekomentuoja.

,,Prezidentė iš premjero Algirdo Butkevičiaus gavo ne visą ministrų kabineto sąrašą, todėl kol nebus galutinai suderintas viso ministrų kabineto sąrašas, darbo pokalbių su pateiktais kandidatais nekomentuoja”, - žurnalistams sakė D. Ulbinaitė. Žurnalistams ji teigė kol kas negalinti pasakyti, kokių ministrų kandidatūros kol kas nepateiktos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų