REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apklausa: kaip vertinate prezidentę?

Dienraštis „Šiaulių kraštas“ kalbino krašto žmonės ir bandė išsiaiškinti, kaip prezidentė Dalia Grybauskaitė vertinama po Seimo rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Jo­nas ZIE­ME­LIS, šiau­lie­tis, mu­zie­ji­nin­kas:

– Nei­gia­mai ver­ti­nu pa­sta­rų­jų sa­vai­čių Pre­zi­den­tės veiks­mus dėl vie­nos par­ti­jos. Kur Pre­zi­den­tė bu­vo prieš rin­ki­mus? Ko­dėl par­ti­ja, ku­rios da­lis as­me­nų yra tei­sia­mi, bu­vo pri­leis­ta prie rin­ki­mų? Pa­gal įsta­ty­mus Pre­zi­den­tė ne­ga­li da­ry­ti to­kios įta­kos for­muo­jant koa­li­ci­ją. Rin­kė­jai pa­si­rin­ko ir taš­kas. Jei­gu nie­ko ne­pa­da­rei ar­ba veiks­mai ne­pa­dė­jo, kad ta par­ti­ja ne­bū­tų pri­leis­ta prie rin­ki­mų, tai da­bar be­lie­ka ry­ti sei­les, kvė­puo­ti per no­sį, pri­pa­žin­ti žmo­nių va­lią ir ban­dy­ti pa­gal si­tua­ci­ją bend­rau­ti su iš­rink­ta val­džia. Pre­zi­den­tė per lai­ką pa­si­ro­dė, kad yra pa­kan­ka­mai aikš­tin­ga, kap­ri­zin­ga, jos žo­dis tu­ri bū­ti pa­sku­ti­nis, ne­no­ri su nie­kuo da­ly­tis įta­ka, o no­ri bū­ti tik pi­ra­mi­dės vir­šū­nė­je. Bet taip ne­bus. Kai koa­li­ci­ja tu­ri per 80 bal­sų, teo­riš­kai ga­li bet ka­da pa­reikš­ti Pre­zi­den­tei in­ter­pe­lia­ci­ją ir teo­riš­kai jai ga­li at­si­tik­ti taip, kaip at­si­ti­ko Ro­lan­dui Pak­sui.

REKLAMA

Ze­no­nas RU­DAI­TIS, rad­vi­liš­kie­tis, ge­le­žin­ke­lio dar­buo­to­jas:

– Pre­zi­den­tę ger­biau ir ger­biu, kaip žmo­gų. Tik­rai ne­nu­si­vy­liau ja dėl jos pa­si­sa­ky­mų apie nau­ją­jį Sei­mą. Pre­zi­den­tė la­bai stip­rus žmo­gus. Ji la­vi­ruo­ja, nes po­li­ti­nė si­tua­ci­ja kei­čia­si – tai la­bai stip­raus žmo­gaus bruo­žas.

REKLAMA
REKLAMA

Sta­sys ir Zi­na, šiau­lie­čiai:

– Tei­sin­gai da­ro Pre­zi­den­tė sa­ky­da­ma, kad nu­si­kal­tu­siems val­džio­je – ne vie­ta. Bet kur Pre­zi­den­tė bu­vo prieš rin­ki­mus? Da­bar Pre­zi­den­tės prie­kaiš­tai vie­nai par­ti­jai yra pa­vė­luo­ti. Ir dėl to Pre­zi­den­tei pa­čiai ga­li baig­tis, kaip bai­gė­si Ro­lan­dui Pak­sui. Juk ar ne dėl to, kad nuim­tų Pre­zi­den­tę bu­vo su­da­ry­ta koa­li­ci­ja iš 86 na­rių? Po pus­me­čio, pa­ma­ty­sit, Pre­zi­den­tei su­grįš tas kal­bė­ji­mas prieš vie­ną par­ti­ją. Dar vie­na di­de­lė Pre­zi­den­tės klai­da, ku­ri ga­li jai bran­giai kai­nuo­ti, yra tai, kad ji iš­var­di­jo par­ti­jas, ku­rių ne­pa­lai­ko Sei­mo rin­ki­muo­se, o žmo­nės kaip tik ėmė ir gau­siai bal­sa­vo bū­tent už tas par­ti­jas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo­nė VAI­KA­SIE­NĖ, šiau­lie­tė, vai­kų dar­že­lio auk­lė­to­ja:

– Mū­sų Pre­zi­den­tė kei­čia­si. Pas­ta­rų­jų die­nų įvy­kiai ro­do, kad Pre­zi­den­tė ve­da po­li­ti­kus prie su­si­kal­bė­ji­mo. Pre­zi­den­tė tei­si, kai sa­ko, kad Sei­mas tu­ri bū­ti skaid­rus. Bet ar ji ga­li kaž­ką pa­keis­ti, ar jai pa­kan­ka ga­lių? Rin­ki­muo­se ne­daug bu­vo skaid­ru­mo. Pa­pir­ki­nė­ji­mai įta­kos tu­rė­jo. Vals­ty­bė­je da­bar la­bai dvip­ras­miš­ka si­tua­ci­ja, po­li­ti­ka Lie­tu­vo­je priė­jo ak­la­gat­vį. Lie­tu­vos žmo­nes apė­męs ne­ri­mas dėl to, kad ne­pa­si­bai­gę teis­mo pro­ce­sai, o tei­sia­mi as­me­nys da­ly­vau­ja rin­ki­muo­se į svar­bius po­stus. Tik­rai ne­ma­nau, kad Pre­zi­den­tė da­bar ėmė kur­ti int­ri­gas. Juk per ket­ve­rius praė­ju­sio Sei­mo dar­bo me­tus ji pa­ro­dė, kad nė­ra int­ri­gan­tė. Nors, tie­są sa­kant, žmo­nės ne­daug ką ir te­ži­no, kas vyks­ta vir­šū­nė­se.

REKLAMA

Liu­das, šiau­lie­tis, pen­si­nin­kas:

– Man la­bai keis­ta, kad Pre­zi­den­tė ne­mėgs­ta vie­nos par­ti­jos ir jos pir­mi­nin­ko ru­so. Juk pa­čios Pre­zi­den­tės tė­vas, kiek gir­dė­jau, ru­siš­ku var­du. O ko­kio­je par­ti­nė­je mo­kyk­lo­je mū­sų Pre­zi­den­tė yra dir­bu­si? Keis­ta, kai tiek me­tų teis­mai nei­šaiš­ki­na par­ti­jos nu­si­kal­ti­mų. Bet kai tik pra­si­de­da rin­ki­mai, par­ti­ja dėl to yra links­niuo­ja­ma. Ko­dėl ne­ma­to ki­tų par­ti­jų ne­skaid­rios veik­los? Vi­sos par­ti­jos yra pri­si­dir­bu­sios. Mū­sų Pre­zi­den­tė ne­tei­sin­gai el­gia­si, kai vie­nas par­ti­jas už to­kias pat nuo­dė­mes glos­to, o ki­tas pei­kia.

REKLAMA

Ge­di­mi­nas GAU­BYS, Šiau­lių uni­ver­si­te­to stu­den­tas, stu­di­juo­jan­tis kū­no kul­tū­rą:

– Ne­pa­tei­si­nu Pre­zi­den­tės veiks­mų, ku­riais ji pa­nie­ki­no rin­kė­jų va­lią. Blo­gai, kad Pre­zi­den­tė ei­na prieš vie­ną par­ti­ją, nea­tė­jo pa­svei­kin­ti nau­jai iš­rink­to Sei­mo. Pre­zi­den­tės pa­rei­ga bū­tų su­tik­ti su tuo, ko­kią va­lią iš­reiš­kė Lie­tu­vos žmo­nės. Da­lia Gry­baus­kai­tė da­bar el­gia­si ne kaip Pre­zi­den­tė, pir­ma­sis ša­lies as­muo, o kaip są­skai­tų su­ve­di­nė­to­ja.

Ri­ta ŽA­DEI­KY­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų