REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsistatydinusio finansų ministro Zigmanto Balčyčio nelabai yra kuo pakeisti, svarsto analitikai. Premjeras turi kelias kandidatūras, tačiau kiekvieną jų užgultų didelė atsakomybė dėl naujų ekonominių iššūkių. Tuo metu svarstoma, kad oficiali, paties išsakyta finansų ministro pasitraukimo versija gali būti tik priedanga.

REKLAMA
REKLAMA

Gitanas Nausėda, Vilniaus banko finansų analitikas sako, kad ministro Z. Balčyčio veikla buvo dviprasmiška.

REKLAMA

„Ministras aiškiai orientavosi į finansinio stabilumo palaikymą, stengėsi mažinti fiskalinį deficitą. Šiuo požiūriu jo veiklą reikia vertinti teigiamai“, – „Lietuvos žinioms“ sako G. Nausėda.

Tačiau, pasak analitiko, ministras buvo gana neryžtingas mokesčių reformos klausimais. Antras rimtas priekaištas Z. Balčyčiui – dėl neįvesto euro.

Jo manymu, žmonių, kurie galėtų pakeisti atsistatydinusįjį, ypač esant dabartinei padėčiai, kai ekonomika susiduria su naujais iššūkiais, nėra daug.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdemokratų stovykloje matau vieną kitą žmogų, kuris galėtų imtis atsakomybės. Gal galėtų Algirdas Butkevičius grįžti vadovauti ministerijai?“ – svarstė G. Nausėda.

Svarbiausiomis jo pasitraukimo priežastimis kai kurie politikai įvardijo Socialdemokratų partijoje paaštrėjusią kovą dėl pirmininko posto arba ketinimą iš naujo formuoti valdančiąją koaliciją.

Tuo metu beveik penktadalis lrt.lt skaitytojų patikėjo Z. Balčyčio išsakyta pasitraukimo dingstimi – dėl sukčiavimo byloje išteisinto sūnaus. Tačiau maždaug po šeštadalį interneto vartų skaitytojų, atsakydami į dienos klausimą, daro prielaidą, kad ministras galėjo taip netikėtai palikti postą dėl to, kad nesusitvarko su fiskaline politika, arba dėl to, kad Vyriausybėje yra negerų dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas G. Kirkilas žadėjo naujo finansų ministro kandidatūrą pasiūlyti per savaitę. Neoficialiai užsimenama, kad į šį postą gali būti pasiūlytas dabartinis susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius, nors jis pats tvirtina tų pareigų nenorįs.

Tarp kitų galimų pretendentų – Vilniaus apskrities viršininkas Alfonsas Macaitis, Seimo ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė arba eksparlamentaras Algirdas Kunčinas, rašoma „Kauno dienoje“.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų