REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį padėjo tašką ginče dėl to, ar leistina valstybės tarnautojams kalbant minėti užsienio valiutų terminus, paprašydamas vengti to pagal galimybes, bet ne dėl gresiančios nuobaudos.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau finansų ministras Aleksijus Kudrinas pavadino absurdišku deputatų iš frakcijos "Vieningoji Rusija", liberalų demokratų partijos ir "Tėvynė" siūlymą uždrausti pareigūnams vartoti žodžius "doleris" ir "euras". Parlamentarai tuo tikėjosi sustiprinti pagarbą nacionalinei valiutai - rubliui.

REKLAMA

V.Putinas pasirašė įsaką, nurodydamas valstybės tarnautojams "nebevartoti viešai kalbant" užsienio valiutų ir "sutartinių piniginių vienetų" terminų, išskyrus atvejus, "kai tai būtina tiksliai pateikiant žinias ar yra numatyta Rusijos Federacijos įstatymais, tarptautinėmis sutartimis, verslo apyvartos tradicijomis", sakoma tinklalapyje "www.kremlin.ru".

Tą pačią dieną Valstybės Dūma priėmė patobulintą trečiajam svarstymui įstatymo projektą, atmetantį drakoniškus baudimus, tokius kaip 5 tūkst. rublių (500 litų) už "eurą".

Vis dėlto šiuos "uždraustus žodžius" neretai galima išgirsti iš Kremliaus atstovų, tarp jų - paties V.Putino lūpų.

Metinėje spaudos konferencijoje vasarį prezidentas pavartojo žodį "doleris" dešimt kartų, rodo stenograma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų