REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos transliuotojo BBC naujienų padalinio „BBC News“ vadovė Helena Boaden ir jos pavaduotojas Steve'as Mitchellas pirmadienį pasitraukė iš pareigų kilus skandalui dėl neteisingos informacijos apie du pedofilijos skandalus, praneša „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

Po BBC „Newsnight“ laidos apie seksualinį vaikų išnaudojimą 1970-aisiais ir 1980-aisiais Šiaurės Velse transliacijos savaitgalį atsistatydino BBC generalinis direktorius George'as Entwistle'as. Šeštadienį jis pripažino, kad programa, kurioje buvo išdėstyti įtarimai aukšto rango politikui, dirbusiam vadovaujant Margaret Thatcher, „neturėjo būti rodoma“.

REKLAMA

Interviu BBC „Newsnight“ laidai Reksamo miesto vaikų namų auklėtinis Steve'as Messhamas papasakojo, kad jis ir kiti vaikai buvo seksualiai išnaudojami ne tik vaikų namuose. Kartais jie būdavo nuvežami į artimiausius viešbučius, kur būdavo išnaudojami nežinomų asmenų. Vėliau S. Messhamas prisipažino, kad įvardijo ne tą asmenį.

Prieš kelias savaites BBC buvo kritikuojama ir dėl kitos „Newsnight“ tiriamosios žurnalistikos laidos, kurioje buvo pasakojama apie dabar jau mirusį BBC laidų vedėją Jimmy Savile'ą, kaltinamą seksualine prievarta. BBC pranešė, kas „BBC News“ direktorė ir jos pavaduotojas pasitraukė būtent dėl laidos apie J. Savile'ą. Šiuo metu vyksta šios laidos tyrimas ir laukiama jo rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

G. Entwistle'as generalinio direktoriaus pareigas ėjo nuo rugsėjo 17 dienos. Paskelbęs apie netikėtą atsistatydinimą jis tapo pirmuoju trumpiausiai BBC generalinio direktoriaus poste buvusiu asmeniu. Aršiai kritikuojama žinia, kad jis gaus didžiulę 450 tūkst. svarų išeitinę kompensaciją.

Taip pat skaitykite:

Dėl eteryje paskleistų melagingų kaltinimų pedofilija iš posto traukiasi BBC vadovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų