REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Lietuvos „A lygoje“ žaidžiamos trejos paskutinio, 36-ojo turo rungtynės.

„A lygos“ čempionais penktą kartą iš eilės tapo Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai, kurie išvykoje 2:0 įveikė Pakruojo „Kruoją“ ir turnyro lentelėje vienu tašku aplenkė Alytaus „Dainavą“ paskutiniame ture palaužusį Vilniaus „Žalgirį“.

REKLAMA
REKLAMA

Sausakimšame Pakruojo stadione „ekraniečiai“ į priekį išsiveržė 59 antro kėlinio minutę, kai pasižymėjo puolėjas Vitalijus Kavaliauskas.

REKLAMA

Maždaug po dešimties minučių šeimininkai rezultatą galėjo išlyginti, tačiau puikiai sužaidė „Ekrano“ vartininkas Emilijus Zubas, kuris itin pavojingai smūgiuotą kamuolį nukreipė į savo vartų skersinį.

Likus žaisti penkias minutes, „Kruojos“ baudos aikštelėje arbitras įžvelgė vartininko Mario Eltermanio pražangą prieš Vitalijų Kavaliauską ir paskyrė abejotiną 11 metrų baudinį bei latvį išvarė iš aikštės.

REKLAMA
REKLAMA

Pats prie 11 metrų žymos stojęs V.Kavaliauskas nesunkiai padvigubino „Ekrano“ persvarą ir „mėlynai-raudoniems“ praktiškai užtikrino penktąjį čempionų titulą iš eilės.

Alytaus miesto stadione tuo pat metu vyko vietos „Dainavos“ ir „Žalgirio“ dvikova.

Nepaisant to, kad paskutinę sezono dvikovą laimėjo rezultatu 1:2, „Žalgiris“ turnyro lentelėje nuo „Ekrano“ atsiliko vieninteliu tašku ir antrus metus iš eilės turėjo tenkintis sidabro medaliais.

Kiek anksčiau, bronzos medalius užsitikrino Marijampolės „Sūduvos“ klubas.

17:30val. Klaipėdos „Žalgirio“ stadione įvyks vietos „Atlanto“ ir Tauragės „Tauro“ dvikova dėl 8-9 vietų. Prieš šias rungtynes „Atlantas“ savo sąskaitoje turi 24 taškus, „Tauras“ - 23.

„A lygos“ 36-ojo turo rezultatai:

Panevėžio „Ekranas“ 2 - 0 Pakruojo „Kruoja“


  • 59' [0 - 1] V. Kavaliauskas

  • 86' M. Eltermanis raudona kortelė

  • 89' [0 - 2] V. Kavaliauskas (iš 11m. baudinio)


Alytaus „Dainava“ 1 - 2 Vilniaus „Žalgiris“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų