REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrai kadencijai išrinktas Barackas Obama penktadienį Baltuosiuose rūmuose kreipėsi į amerikiečius su kalba, skirta daugiausia ekonominiams klausimams, informuoja AP.

REKLAMA
REKLAMA

Savo kreipimesi į šalies gyventojus B. Obama daugiausia kalbėjo apie priemones, būtinas siekiant palaikyti JAV ekonomikos augimą ir sumažinti biudžeto deficitą.

REKLAMA

Prezidentas pranešė apie savo planus didinti mokesčius. „Jeigu mes norime ženkliai sumažinti biudžeto deficitą, turime atsižvelgti tiek į išlaidų mažinimą, tiek į pajamų dydį, o tai reiškia, kad pasiturintiems amerikiečiams teks mokėti šiek tiek daugiau mokesčių“, – sakė B. Obama.

Prezidentas teigė, kad mokesčiai nebus didinami studentams, pagyvenusiems asmenims ir vidutines pajamas gaunančioms šeimoms.

Savo kalboje B. Obama pažymėjo esąs pasirengęs kompromisui dėl kai kurių biudžeto deficito mažinimo plano detalių, tačiau pabrėžė kategoriškai nesutinkąs su respublikonų planais, pasisakančiais prieš bet kokį mokesčių didinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, B. Obama pareiškė, kad JAV Kongresas, jo nuomone, turėtų patvirtinti įstatymo projektą, kuris leistų išsaugoti viduriniajai klasei vadinamosios „Busho epochos“ mokesčių lengvatas. George'o W. Busho prezidentavimo metu buvo įvestos lengvatos, kurių galiojimas baigiasi 2012 m. gruodį.

B. Obama taip pat pranešė, kad per lapkričio 16 d. numatytą posėdį Baltuosiuose rūmuose jis planuoja aptarti su Kongreso respublikonais ir demokratais vadinamąjį „fiskalinį skardį“, kuris bus sunkiai išvengiamas 2013 m. sausį, kai bus sumažintos valstybės išlaidos ir pasibaigs mokesčių lengvatų galiojimas.

Siekdamas išvengti „fiskalinio skardžio“ B. Obama ketina padidinti valstybės biudžeto „lubas“, o tam būtina gauti parlamento sutikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų