REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien OMX Vilnius indekso reikšmė paaugo 0,04 proc., tačiau dviejų iš didžiausią apyvartą pasiekusių bendrovių akcijos pigo. Kaip ir visą šią savaitę, žemyn rieda Ūkio banko akcijos, kurios šiandien atpigo dar 7,2 proc. iki 0,129 eurų, rašo „Finasta“.

Akivaizdu, kad investuotojai nenori būti tokioje pozicijoje, kurios vertė yra visiškai neaiški šiai dienai. Beje, tokia akcijos kainos nėra buvusios net per 2008-2009 m. nuosmukį akcijų rinkose. Kaip ir vakar didesnio nei įprasta dėmesio sulaukė „Panevėžio statybos tresto“ akcijos, pabrangusios 0,54 proc. iki 0,935 euro, o jų apyvarta sudarė 20,7 tūkst. eurų.

Panašu, kad investuotojai baiminasi, kad įmonės III ketv. finansiniai rezultatai, kuriuos ji skelbs lapkričio paskutinę savaitę, vėl nebus džiuginantys. Priminsime, kad šią savaitę buvo pramuštas ilgai atrodęs labai stiprus akcijos kainos palaikymo lygis ties 1 euru.

Didesnio dėmesio šiandien sulaukė ir „Rokiškio sūrio“ akcijos, kurių kaina padidėjo 0,75 proc. iki 1,34 eurų, o sudaryta sandorių už 14,6 tūkst. eurų. Panašu, kad ši pozicija darysis įdomi artėjant III ketv. finansinių rezultatų skelbimui, kurie turėtų būti labai stiprūs.

Talino biržoje aktyvumas buvo vėl ganėtinai didelis – sudaryta sandorių už 518,8 tūkst. eurų, iš jų 195,3 tūkst. eurų tiesioginiais „Silvano Fashion Group“ akcijų sandoriais. Talino akcijų indekso reikšmė kilo daugiausia iš Baltijos šalių ir padidėjo 0,25 proc.

Brango 10, o pigo 3 pozicijos. Būtent „Silvano Fashion Group“ akcijų apyvarta buvo didžiausia biržoje, o aktyvumą lemia veikiausiai kitą savaitę įmonės skelbiami III ketv. finansiniai rezultatai. Netrūksta dėmesio ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kuriomis suprekiauta už 144,5 tūkst. eurų, o jos brango 0,7 proc. iki 1,54 eurų. Panašu, kad bendrovės kaina po III ketv. finansinių rezultatų skelbimo kuriam laikui yra įsitvirtinusi ties 1,55 eurų riba.

O po neblogų vakar skelbtų Estijos statybos bendrovių „Merko Ehitus“ ir „Nordecon“ rezultatų, šios akcijos šiandien brango atitinkamai 3,1 proc. ir 0,8 proc. Taip pat iš brangusių akcijų dar reiktų išskirti rezultatų neskelbusią „Premia Foods“, kurios akcijų kaina išaugo 2,7 proc.

Rygos vertybinių popierių biržoje šiandien aktyvumas buvo daug mažesnis nei vakar. Kaip įprasta, aktyviausiai prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurios pabrango 1 proc. iki 3,03 latų. Ateinančią savaitę bendrovė turėtų skelbti spalio mėn. pardavimus, tad tai turės įtakos didesniems akcijos kainos pokyčiams artimiausiomis dienomis. Toliau pinga „SAF Tehnika“, kuri šią savaitę paskelbė apie nuostolingą 2012/2013 m. I ketvirtį. Įmonės akcijos savaitę užbaigė su 0,74 proc. kritimu bei 405 latų apyvarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų