REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausiomis dienomis lietus iš Lietuvos trumpam pasitrauks, o negausių kritulių gali sulaukti tik vakariniai šalies rajonai. Atidesni turėtų būti vairuotojai – naktį atšalus, gali susidaryti plikledis.

REKLAMA
REKLAMA

„Penktadienį pagrindinė lietaus zona praeis pro Lietuvą, tad ateinančią naktį ir šeštadienio dieną palis tik vietomis. Jis bus negausus, didesnė galimybė jo sulaukti bus tik Vakariniuose rajonuose“, – LRT radijui teigė sinoptikė Judita Liukaitytė.

REKLAMA

Vakariniuose rajonuose ateinančią naktį dar išliks teigiama temperatūra. Rytiniuose rajonuose spustels lengvas šaltukas –nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio.

„Naktys bus daug vėsesnės, tad formuos plikledis, ypač tose vietovėse, kur gali pragiedrėti ir temperatūra gali būti minusinė“, – įspėja sinoptikė.

Šeštadienį dieną, anot jo, nors debesų ir bus gausu, palyti turėtų tik vakariniuose rajonuose. Tačiau ten pradės stiprėti pietvakarių vėjas, jis taps gūsingas. Temperatūra bus artima 3–8 laipsniams.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienis žada būti dar gražesnis. Naktį kritulių iš viso nenumatoma, dieną tik kai kur ir negausiai palis. „Vėjas po truputį rims. Naktį jis dar bus gūsingesnis, dieną bus mažiau vėjuota“, – prognozuoja J. Liukaitytė.

Nakties temperatūra jau bus neigiama visuose rajonuose – apie 0–5 laipsnius šalčio, tik pajūryje bus apie 7 laipsnius šilumos. Dieną oras šils iki 4–9 laipsnius.

Ne itin malonūs orai numatomi pirmadienį – bus vėjuota ir lietinga.

„Naktis bus lietinga, dieną taip pat daugelyje rajonų trumpai palis, tačiau su lietumi taip pat atkeliaus gūsingi vėjai. Jų gūsiai sieks vietomis 15–18 metrų per sekundę“, – teigė sinoptikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naktį temperatūra jus bus teigiama ir sieks 1–6 laipsnius šilumos. Diena taip pat bus laipsniu šiltesnė – apie 5–10 laipsnių.

„Naktį iš pirmadienio į antradienį dar yra tikimybė vietomis sulaukti lietaus, o antradienio dieną, trečiadienį kritulių jau nenumatoma. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas“, – kalbėjo J. Liukaitytė.

Naktį iš pirmadienio į antradienį temperatūra dar bus teigiama, dieną termometro stulpelis rodys 4–9 laipsnius. Naktį iš antradienio į trečiadienį orai vėl po truputėlį pradės vėsti – naktį temperatūra svyruos apie nulį, dieną bus 3–8 laipsniai šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų