• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Automobilių gamybos koncerno „Ford“ darbuotojai, dirbantys Belgijoje, sukėlė neramumus Kelne, kur numatytas koncerno tarybos posėdis. Apie tai rašo „Berliner Morgenpost“, remdamasis policijos duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta prieš porą savaičių, automobilių gamybos koncernas „Ford“ ketina iki 2013 m. pabaigos uždaryti savo gamyklą Belgijos Genko mieste.

REKLAMA

Apie šimtą įmonės, veikiančios Belgijos Genko mieste, darbuotojų užblokavo įėjimą į pastatą ir padegė padangas. Vėliau kelios dešimtys žmonių įsiveržė į pastatą, išdaužė langus ir ėmė sprogdinti petardas.

Kelne lapkričio 7-8 dienomis planuojami koncerno gamybos posėdžiai, per kuriuos kompanijos darbuotojai iš įvairių šalių planuoja aptarti griežto taupymo programą.

„Ford Motor“ įmonę Genko mieste planuojama uždaryti iki 2014 m. pabaigos. Uždarius gamyklą darbą praras 4,5 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Miestui, kur gyvena kiek daugiau nei 60 tūkst. žmonių, kompanijos įmonė yra viena pagrindinių darbdavių.

Rugsėjo pabaigoje „Ford Motor“ jau skelbė apie planuojamą darbo vietų naikinimą Europoje. „Ford“ planuoja sumažinti gamybą arba uždaryti kelias gamyklas Didžiojoje Britanijoje (Sautamptone ir Londono rytinėje Dagenhamo dalyje), čia ketinama atleisti apie 1,7 tūkst. darbuotojų. Kompanijos vadovybė tvirtina, kad kitų alternatyvų tiesiog nėra.

„Ford“ pardavimai Europoje antrąjį pusmetį sumažėjo beveik 10 proc., iki žemiausio lygio per 17 metų.

Kompanija nori sumažinti darbo jėgos sąnaudas ir geriau išnaudoti gamyklas Europoje. Regionas sudaro 25 proc. „Ford“ pardavimų, tačiau pramonės stebėtojai teigia, kad gamintoja regione išnaudoja mažiau nei 65 proc. savo pajėgumo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų