REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Android 4.0 Ice Cream Sandwich“ tampa vis masiškesne versija tarp visų įrenginių su mobiliąja „Google“ programine platforma. Iš prisijungusių prie el. parduotuvės „Google Play“ versiją „Ice Cream Sandwich“ turėjo 25,8 %, tuo tarpu per analogišką laikotarpį prieš mėnesį šis rodiklis siekė 23,7 %, o rugpjūtį – 20,9 %.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginimui: „Android 4.1 Jelly Bean“ dalis spalio mėnesį išaugo iki 2,7 % (prieš mėnesį buvo 1,8 %). Antra vertus, dominuojančia išlieka „Android“ versija 2.3 „Gingerbread“, kuri įdiegta 54,2 % visų „Android“ įrenginių. Tai yra kiek mažiau nei prieš mėnesį, kai ši rinkos dalis siekė 55,8 %. Taigi, „Gingerbread“ ir toliau lieka „Android“ pasaulio karaliumi, nežiūrint į tai, jog ši versija yra dvejų metų senumo. Vis tik pastebima, kad jos pozicijos po truputį silpsta.

Beje, „Android 2.2 Froyo“ vis dar išlieka gan rimta jėga, užimdama 12 %. Trys versijos, kurios pasirodė dar prieš „Froyo“, kartu paėmus turi 3,5 %, o „Android 3.1/3.2 Honeycomb“ šiuo metu įdiegtas į 1,8 % įrenginių. „Google“ ir jos partneriai skiria vis daugiau jėgų, kad kuo greičiau būtų įdiegtos „Ice Cream Sandwich“ ir „Jelly Bean“ versijos, tačiau procese dalyvauja tiek mobilių įrenginių gamintojai, tiek ir operatoriai, taigi jis, tikėtina, užsitęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų