• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų automobilių gigantas „Renault“ ir nedidelė britų kompanija „Caterham“ sukirto rankomis – jų bendro darbo vaisius bus atgaivintos „Alpine“ markės automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad pirmieji du bendri „Renault“ ir „Caterham“ modeliai rinkoje pasirodys 2015-2016 metais. Vienas iš jų bus dvivietis kupe sukurtas dairantis į legendinio „Alpine 110“ motyvus ir turintis šį tą bendro su koncepciniu „Alpine 110-50“.

REKLAMA

„Alpine A110“ (nuotr. Gamintojo)„Alpine A110“ (nuotr. Gamintojo)

Priminsime, „Alpine A110-50“ buvo sukurtas kaip pagrindą naudojant lenktynėms skirtą „Renault Megane RS-Trophy“. 3,5 litro darbo tūrio šešių cilindrų motoras šiame automobilyje buvo įkurdintas bazėje, prieš galinę ašį. Teigiama, kad motoro galia siekė 400 a.g., o sukimo momentas – 420 Nm. Atsižvelgus į tai, kad koncepcinio „Alpine“ svoris buvo tik 995 kilogramai, tai visai solidūs rodikliai. Tiesa, kalbama kad serijinio kupe galia bus mažesnė, apie 250 a.g.

REKLAMA
REKLAMA

„Alpine A110-50“ (nuotr. Gamintojo)„Alpine A110-50“ (nuotr. Gamintojo)

Beje, bendradarbiavimas bus naudingas ne tik „Renault“, bet ir „Caterham“. Britai teigia, kad dirbdami drauge su prancūzais rinkai jie galės pasiūlyti kelis naujus modelius, tarp kurių bus sportiškas visureigis ir kompaktiškas automobilis.

Kompaniją „Alpine“ dar 1955 metais įkūrė inžinierius ir lenktynininkas Žanas Redele. „Alpine“ visą savo gyvavimo laikotarpį išlaikė draugiškus santykius su „Renault“, į „Alpine“ automobilius buvo montuojami „Renault“ agregatai. Nauda buvo abipusė – Redele kompanijai nereikėjo sukti galvos dėl mazgų savo automobiliams, o „Renault" džiaugėsi, kad kompanijos agregatai montuojami ambicinguose prancūziškuose „Porsche 911“ konkurentuose.

2007 metais, po Žano Redele mirties, visos teisės į „Alpine“ vardą atiteko „Renault“ kompanijai. Minčių prikelti iš užmaršties „Alpine“ vardą būta dar prieš keturis metus, tačiau tuomet sutrukdė krizė.

Tai vienas iš paskutinių „Alpine“. (nuotr. Gamintojo)Tai vienas iš paskutinių „Alpine“. (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų