REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys lenkai nubausti už nelegalų vėžiavimą Londono parke „Hampstead Heath“ tvenkinyje. Pas sulaikytus vyrus buvo rasta meškerės valo ir pagautų vėžių, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“. Londono miesto korporacija, prižiūrinti parką, ketvirtadienį teigė pirmą kartą susidūrusi su tokiu atveju.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame parke besiveisiančių vėžių tėvynė yra Jungtinių Valstijų pietvakariai ir Meksika. Didžiojoje Britanijoje jie išplito po to, kai prieš daugiau nei 20 metų žmonės, kaip manoma, augino tokius vėžius ir vėliau paleido juos upėse ir tvenkiniuose. Tokie vėžiai jau pakenkė vietinėms vėžių rūšims, o taip pat kitoms gyvūnų rūšims ir ekosistemoms.

Dėl neteisėto vėžiavimo bendra 790 svarų sterlingų bauda buvo nubausti 27 metų Julianas Glovackis (Julian Glowacki), 19 metų Rikas Glovackis (Riko Glowacki) ir 23 metų Vladislavas Grabovskis (Wladislaw Grabowski). Šių metų birželio 18 d. trijulė pirmą kartą buvo pastebėta prie antruoju vadinamo tvenkinio. Iš pradžių jie buvo įspėti, nes neturėjo leidimo žvejybai. Tačiau vėliau policijos pareigūnai juos sulaikė jau su laimikiu. Jų automobilyje pareigūnai aptiko dar vieną krepšį, pilną vėžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų