REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dailymail.co.uk“ praneša, kad Jungtinės Karalystės RSPCA labdaros organizacijos duomenimis, apleidžiamų naminių gyvūnėlių skaičius išaugo 65 proc., nes jų savininkai nebepajėgia jų išlaikyti. Nors teigiama, kad krizė jau baigiasi, naminiams gyvūnėliams vis dar sunkūs laikai.2011 metais į gatvę buvo išmesta net 40595 gyvūnėlių, t.y. beveik du kartus daugiau gyvūnų nei  2007 metais (24638). Organizacija taip pat susiduria su sunkumais siekdama vėl surasti gyvūnėliams namus, nes kiekvienaą savaitę sulaukia apie 25 tūkst. skambučių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak RSPCA valdytojo Gavino Granto, „dabar gyvūnėliams pagalbos reikia labiau nei bet kada anksčiau. Organizacijos prioritetai yra apsaugoti gyvūnėlius nuo žiaurumo ir padėti tiems, kuriems pagalba yra būtina, tačiau skriaudžiamų ir apleidžiamų gyvūnėlių skaičius sparčiai auga.“

REKLAMA

Praėjusias metais taip pat išaugo kaltimų dėl žiauraus elgesio su gyvūnais skaičius.

Nuolat didėjant gyvūnėlių, kuriems reikalinga pagalba, skaičiui, RSPCA organizacijos išlaidos (padengiamos iš visuomenės aukų) jau viršyja 2012 metų prognozes. G. Grantas teigia, kad yra labai daug gyvūnų skriaudėjų, kurie turi būti nubausti. Jis taip pat kreipiasi į visus šalyje esančius gyvūnų mylėtojus prašydamas pagalbos šiame darbe. Jis džiaugėsi sulaukiantis pagalbos iš savanorių ir pačių darbuotojų, tačiau organizacijai gyvuoti darosi labai sunku. Pasak jo, norint išspręsti esamą problemą yra būtina, kad gyvūnėlius mylintis britai atvertų savo širdis, pinigines ir namų duris.

Organizacija skaičiuoja, kad nuo dabar iki metų pabaigos bus apleisti dar apytiksliai 6 tūkst. kačių ir šunų ir norint jais pasirūpinti prireiks beveik 5 milijonų svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų