REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

IT technikos narstytojai iš portalo „iFixit“ išardė šią savaitę pristatytą naujo modelio nešiojamą kompiuterį „MacBook Pro“ su 13,3 colių įstrižainės „Retina“ ekranu su IPS matrica. Įrenginio išardymas parodė gana užtikrintą tendenciją – suremontuoti „Apple“ produkciją darosi vis sunkiau ir sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, jog nešiojamas kompiuteris gavo „Intel“ Core i5“ (Ivy Bridge) procesorių, dirbantį 2,8 GHz taktiniu dažniu, 8 GB operatyviosios atminties, 128 arba 256 GB talpos „NAND Flash“ kaupiklį, „FaceTime“ HD kamerą su HD 720p filmavimo palaikymu, „Wi-Fi“ (802.11a/b/g/n) ir „Bluetooth 4.0“ bevieliais adapteriais, USB 3.0 ir „Thunderbolt“ lizdais. Ekrano raiška, kaip žinia, sudaro įspūdingus 2560 x 1600 taškų.

REKLAMA

Portalo „iFixit“ ekspertai pažymi, jog kompiuteryje naudojamas SSD diskas „Samsung MZ-DPC2560/0A2“, „Hynix H5TC4G83MFR“ operatyvioji atminties, „Cirrus Audio 4206BCNZ“ garso valdiklis, taip pat „Texas Instruments Stellaris LM4FS1AH“ ir SMSC USB2512B mikroschemos.

Kaip ir buvo galima tikėtis iš smarkiai suplonėjusio korpuso, „MacBook Pro“ su „Retina“ ekranu „remontuojamumo“ balas – vos 2 iš 10.

Pabrėžiama, jog detalių montavimui panaudotos unikalaus dizaino tvirtinimo elementai. Baterija tapo beveik korpuso dalimi, tuo tarpu operatyviosios atminties mikroschemos įlituotos tiesiai į pagrindinę plokštę, o tai leidžia konstatuoti, kad norintiems atsinaujinti to padaryti tiesiog nepavyks. Papildomai visas ekrano modulis yra vieninga visuma, o išardyti jį į atskirus elementus neįmanoma, taigi, jei reikės atlikti negarantinį remontą, teks tikrai rimtai patuštinti piniginę...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų