REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį paaiškėjo pirmą kartą Lietuvoje rengto unikalus geografijos konkurso 6-10 klasių moksleiviams „Pažink JAV“ finalininkai. Kauno Senamiesčio progimnazijos auklėtinis Mindaugas Dženkaitis ir Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos mokinė Viktoja Bagdonaitė laimėjo kelionę į JAV ir beveik savaitę praleis šioje šalyje. Pirmąjį pažintinį konkursą padėjo organizuoti Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje, taip pat Lietuvos ambasada Jungtinėse Amerikos Valstijose, Lietuvos geografijos mokytojų asociacija, žurnalas „National Georgraphic Lietuva“, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Mobiliųjų aplikacijų laboratorija.

REKLAMA
REKLAMA

„Konkurso nugalėtojams suteikta neeilinė galimybė ne tik susipažinti su JAV geografija, istorija, kultūra, bet ir nukeliauti į daugelio „svajonių šalimi“ laikomą valstybę, – sako „Edukacijos akademijos“ vadovė Aušra Burnienė. – „Nors konkurso pagrindinis tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi JAV, kartu buvo lavinami darbo kompiuteriu įgūdžiai, gebėjimas naudotis šiuolaikiniais mokymo metodais bei informacinėmis technologijomis. Manau, konkurso dalyviams pasisekė iš šio konkurso pasiimti viską, ką galėjo – ir žinias, ir praktinius įgūdžius“.

REKLAMA

Konkurse „Pažink JAV“ rungėsi dviejų amžiaus grupių 6-8 kl. („Žvaigždės“} ir 9-10 kl. („Ereliai“) moksleiviai. „Žvaigždžių" grupėje pirmąja vietą laimėjo Mindaugas Dženkaitis, kuris ir keliaus į JAV. Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos mokinei Marijai Molytei, užėmusiai antąją vietą, atiteko planšetinis kompiuteris „iPad“ iš JAV ambasados. „Erelių“ grupėje pirmoji buvo Viktorija Bagdonaitė, kuri keliaus į JAV. Vilniaus licėjaus auklėtinis Justas Zubauskas apdovanotas planšetiniu kompiuteriu „iPad“. Visi finalistai gavo "National Geographic" prenumeratas ir kitus rėmėjų prizus.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanoti buvo ne tik mokiniai – specialiu prizu, dviejų dienų poilsiu dviems „Europe Royale Druskininkai“, džiaugėsi Vilniaus Balsių vidurinės mokyklos pedagogas Mindaugas Dubaka. Jam šis prizas skirtas kaip aktyviausiai dalyvavusių vaikų mokytojui.

Iš viso išbandyti savo jėgas geografijos konkurse „Pažink JAV“ panoro apie 800 moksleivių iš visos Lietuvos. Visos užduotys buvo atliekamos internetu, svetainėje www.pažinkjav.lt. Finale dalyvius vertino konkurso organizatorių bei partnerių komisija – VŠĮ „Edukacijos akademija“ vadovė Aušra Burnienė, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna, JAV ambasados Vilniuje kultūros atašė Nina Murray. Renginį vedė žinomas žurnalistas Vytaras Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitų metų pavasarį šalies moksleiviai bus pakviesti dalyvauti konkurse „Pažink Prancūziją“, o rudenį – „Pažink Kiniją“.

VšĮ „Edukacijos akademija“ yra ne pelno siekianti visuomeninė organizacija. Pagrindinis organizacijos tikslas yra ugdyti asmens bendruomeniškumą, skatinti kultūrinio identiteto formavimąsi ir analitinius gebėjimus, panaudojant inovatyvias edukacines technologijas. Įstaigos veikla neapsiriboja projektais švietimo ir mokslo srityje, tačiau apima ir informacinės visuomenės kūrimo bei kultūrinius projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų