REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos Alpėse išžudyta iš Irako kilusi šeima buvo gavusi S. Husseino finansinę perlaidą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia dailymail.co.uk, buvęs Irako vadovas pervedė į nužudyto inžinieriaus tėvo sąskaitą, buvusią Šveicarijos banke, nemažą sumą. Teigiama, kad buvo pervesta apie 840 000 svarų.

REKLAMA

Nužudyto vyro S. Al Hilli tėvas buvo artimai susijęs su valdančia Irako partija, tačiau vėliau paliko šalį ir pasitraukė į D. Britaniją.

Kai kurie pareigūnai mano, kad po tėvo mirties šeimos nariai galėjo gauti priėjimą prie sąskaitos. Tuo labiau, kad bankas, kuriame buvo laikomi pinigai, yra visai netoli nužudymo vietos.

Teigiama, kad apie ryšius tarp nužudyto vyro šeimos ir velionio S. Husseino žinojo ir Vakarų specialiosios tarnybos. Gali būti, kad milijoninis tėvo palikimas sukėlė nesantaiką tarp nužudyto vyro ir jo brolio, kurie neva konfliktavo dėl šių turtų.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto teigiama, kad sąskaita broliai pasinaudoti negalėjo.

Neaišku ir tikros šeimos sąsajos su Irako valdžia. Nors buvo manoma, kad po nesutarimų su šalies valdančiaisias nužudyto vyro tėvas pasitraukė į Europą, yra nuomonių, jog nebuvo jokios konfrontacijos, o pasitraukimas tebuvo priedanga atidaryti Europoje sąskaitas.

Tuo labiau, kad per irakiečių, išvykusių į užsienį sąskaitas tuometinė šalies valdžia sėkmingai iš šalies išsiuntė šimtus milijonų svarų.

Jei Al Hilli šeima iš tikro prisidėjo prie S. Husseino turtų užsienyje slėpimo, jie galėjo tapti užpuolikų taikiniu.

Yra manančių, jog nužudymas galėjo būti susijęs ir su Irano agentais.

Taip pat skaitykite:

Kas sieja princesės Dianos nužudymą ir žudynes Prancūzijos Alpėse?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų