REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, spalio 26 d. šalies keliuose iškritus pirmajam sniegui gatvėse tradiciškai kilo pastebimas chaosas. Pasikeitusioms oro sąlygoms savo automobilių nespėję parengti, o kartais ir patys psichologiškai dar šiltojo sezono greičių besilaikantys vairuotojai miestų gatvėse kelia neįprastai daug avarinių situacijų ir ne visos jos baigiasi palengvėjimo atodūsiu. Kelininkai savo ruožtu pastarąsias dvi savaites atidžiai seka oro sąlygas, todėl technika į darbą išsiųsta buvo jau 5 val. ryto.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Balsas.lt sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos ir valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Lipkevičienė, panikos dėl netikėtai iškritusio pirmojo sniego kelti neverta, tačiau sutiko, kad vairuotojai dar nėra pasiruošę žiemos sąlygoms. Pranešimus apie šlapdribą ir sudėtingas eismo sąlygas centro atstovai išplatino dar ketvirtadienį, tačiau ne visi vairuotojai sureagavo į šią žinią.

REKLAMA

„Daug kas į tai žiūrėjo pro pirštus, netikėdami, kad spalio mėnesį jau galima sulaukti sniego. Labai daug vairuotojų dar nepasikeitę padangų, o valdyti automobilį, kuomet krenta šlapdriba yra sudėtinga. Nukritę šlapi labai taip pat labai slidūs“, − kalbėjo specialistė.

Kelininkų žiemos tarnybos „kovinę parengtį“ paskelbė jau nuo spalio 13 d., tai yra prieš dvi savaites visa technika ir kelių barstymui reikalinga chemija buvo paruošta. Kaip pažymėjo A. Lipkevičienė, budėjimai valstybinės reikšmės keliuose prasidėjo spalio 13 d. Į kelius pirmieji barstytuvai į Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Vilniaus regionuose išvažiavo penktadienį 5 val. ryte ir dirba iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek sudėtingiau Šiaulių regione, kuriame buvo temperatūra buvo žemiau nulio. Idant nesusidarytų plikledis, ten ir šiuo metu keliai yra barstomi. Eismo sąlygos valstybinės reikšmės keliuose tikrai nėra blogos, tačiau reikia vairuotojų atidumo ir atsargumo. Derėtų įvertinti, kad jei jie ir pasikeitę padangas, greta važiuojantis automobilis galbūt nespėjo, todėl verčiau laikyti didesnio atstumo, pratintis vairuoti taip, kaip žiemą“, − komentavo Eismo informacijos ir valdybos skyriaus atstovė.

Lapkričio 1 d. − įstatymais reglamentuota data, nuo kurios vairuotojai privalo pasikeisti padangas. Anot A. Lipkevičienės, iki tol dauguma automobilių savininkų to padaryti neskuba. Praėjusiais metais pirmą kartą su barstytuvais kelininkams teko išvažiuoti lapkričio 4 d., kaip sakė pašnekovė, spalio mėnesį iškrentantis sniegas – nedažnas reiškinys.

Valstybinės reikšmės keliuose avarijų skaičiaus pasidėjimas lapkričio mėnesį nėra pastebimas. Kaip komentavo A. Lpikevičienė, eismas čia ne toks intensyvus kaip didžiosiose miestų gatvėse, taip pat vairuotojai gali laikyti didesnio saugaus atstumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų