REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tai, kad parduodama gerai žinomiems JAV lenktynininkams Gerry Forsythui ir Kevinui Kalkhovenui šiuo metu priklausanti, variklius HRT ir „Marussia“ komandoms tiekianti britų kompanija „Cosworth“. Kaip vienas iš potencialių pirkėjų šią savaitę buvo įvardinta sportinės technikos inžinerijos firma „Prodrive“, kurios vadovas Davidas Richardsas pripažino, kad rimtai domisi galimybe įsigyti „Formulės 1“ variklių tiekėją.

REKLAMA
REKLAMA

„Marussia-Cosworth“ komandos bolidas (nuotr. SCANPIX)„Marussia-Cosworth“ komandos bolidas (nuotr. SCANPIX)

Buvęs BAR ir „Benetton“ komandų vadovas D. Richardsas, kuriam priklauso kontrolinis „Prodrive“ akcijų paketas britų dienraščiui „The Daily Mail“ sakė, kad kompanija pradėjo domėtis „Cosworth“ variklių gamintoju, tačiau pažymėjo, kad prašoma kaina gerokai per didelė atsižvelgiant ir į tai, kad firmai nepriklauso prekės ženklas, o po metų ji pasitrauks iš „Formulės 1“ verslo.

Užkulisiuose sklando gandai apie tai, kad praradusi geriausius savo klientus „Formulėje 1“ – „Williams“ ir „Caterham“ kompanija ėmėsi kosmoso industrijos ir karinės pramonės technologijų kūrimo. Iš „Formulės 1“ britų firma pasitrauks ateinančiais metais, kuomet pasibaigs galiojantis techninis reglamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų