REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES valdininkai atmetė Prancūzijos valdžios prašymą riboti Pietų Korėjos automobilių importą. Pasak ES funkcionierių tam nėra jokio teisinio pagrindo. Savo užklausimą ES Prancūzija pateikė dar vasaros pabaigoje, kai, PSA uždarė savo gamyklą Paryžiaus priemiestyje ir atleido 14 tūkst. darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

PSA, kaip ir didžiajai daliai kitų Europos automobilių gamintojų dabar yra ne patys geriausi laikai – automobilių pardavimai Europoje gana kuklūs. Tad gelbėti savo įtaką rinkoje gamintojai bando visais įmanomais būdais. Vienas iš šių būdų – PSA inicijuotas prašymas įvesti iš Pietų Korėjos importuojamų automobilių monitoringą.

REKLAMA

Esmė čia tame, kad dar 2011 metais pradėjo veikti laisvos prekybos tarp ES ir Pietų Korėjos sutartis, kuri sulaukė daug kritikos iš Europos automobilių gamintojų. Pagal šią sutartį jau 2016 metais 99 proc. ES ir Pietų Korėjos prekybinių sandėrių nebus apmuitinami. Per 3-5 metus palaipsniui neliks ir 10 proc. muito automobiliams.

Kaip teigia ES pareigūnai, nors Europos automobilių gamintojai dabar ir susiduria su sunkumais, tai dar nereiškia, kad jų priežastis – liberalesnis importas iš Pietų Korėjos. Tad tokiais būdais saugoti rinką nėra pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų